Må jobbe med mennesker

Ole Morten Skymoen har jobbet i Siemens-konsernet i mange mange år. Nå får han oppgaven med å lede den sammenslåtte skandinaviske virksomheten til Siemens Business Services.
Ole Morten Skymoen tar over som administrerende direktør for Siemens Business Services i Skandinavia når selskapene i disse landene samordnes. Etter en periode med hard jobbing for hele Siemens-konsernet for å komme tilbake til lønnsomhet, er det vekst som står i høysetet.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Jeg ser på det som en riktig utvikling for det vi som selskap har oppnådd i Norge. Alt blir mer internasjonalt. Jeg har stått ansvarlig for SBS i Norge, og så det som en naturlig utvikling. Jeg er glad for å ha blitt forespurt.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb? -- Det beste i et personlig perspektiv er forandring. Det bør være en forandring hvert andre eller tredje år, med utfordringer som skifter karakter. Det verste, i alle fall i denne situasjonen, er at man ikke forlater noe og skal håndtere det man har fra før i tillegg.

-- Din største utfordring i ny jobb? -- For oss som selskap vil det være sunn vekst. Med våre øyne er det outsourcing som vokser mest i Norden, og vi skal vinne outsourcingskrigen - i hvert fall ta markedsadeler.

-- Hvis du kunne valgt helt på nytt en ny bransje/karriere/utdanning. Hva og hvor ville du vært? -- Oi. Jeg kan ikke se for meg noen bestemt stilling. Det hadde ganske sikkert vært noe med mennesker og kunder. Peoplebusiness må det være, jeg kunne ikke tenke meg å jobbe med produksjon eller bokholderi.