Marshmallow fra Mac

ANDROID: M for Marshmallow (Foto: Google)

Marshmallow fra Mac

Slik installerer du Android Marshmallow fra en Mac.

Ikke alle sverger til Iphone. Har du en nyere Nexus-telefon, kan du installere seneste Android-versjon selv. 

Googles Android-OS er nettopp ferdigstilt i ny versjon, kalt Marshmallow (versjon 6). De som ønsker en mer renskåren og clean Google-referanseinstallasjon velger typisk en Nexus-telefon. 

Eiere av de nyere telefon- og nettbrettmodellene Nexus 6, Nexus 5, Nexus 7 og Nexus 9 kan nå installere nyeste OS selv, skulle de ikke ha tålmodighet til å vente på en OTA-installasjon. Dette skjer over USB, og kan fint kjøres fra både Mac, Windows-maskin eller Linux-boks. Kjennskap til Terminalen og scripting er en fordel. 

OS X

En rekke ting trenger å være på plass på Mac-en før selve installeringen, i tillegg til en backup av data man ikke ønsker å miste. Dette gjelder programvare av typen Java for OS X, Java SE Development Kit v7, Android USB-drivere for OS X, enkelte prosesser fra SDK-rammeverket fra Android Studio, samt fabrikk-filene for Android-installasjonen for Nexus-enheter.

Husk versjon 6 av image-filene tilpasset din enhet. Det er også viktig å sette enheten i utvikler-modus, inkludert USB-debugging

På det samme stedet som IMG-filene ligger finnes også en enkel installasjonsanvisning. En noe mer detaljert utgave finner du her.

Kort fortalt går prosessen ut på å slette alt innholdet på telefonen først, for deretter å boote den i fastboot-modus. Bootloaderen må være låst opp. Deretter flashes telefonen med IMG-filer med det nye OS-et. Dette gjøres automatisk av et skript, men det kan bli nødvendig å tilpasse katalogstier, PATH-miljøet samt eventuelt kjøre flash-rutinene for de tre IMG-filene individuelt. Til slutt anbefales det å låse bootloaderen igjen for sikkerhets skyld.

Lykke til! Og husk: Alt er på eget ansvar.

Mac