Utvidelser for Apple Photos

WHITE WALL: Slik kan bildene dine bli seende ut på veggen. Sjekk før du bestiller.

Utvidelser for Apple Bilder

Har du oppgradert til macOS High Sierra, kan du nå benytte deg av utvidelser for den innebygde bilderedigeringsappen. 

Apples bilderedigerings- og håndteringsprogram Photos (Bilder på norsk) har fått en interessant nyhet i macOS High Sierra: Extensions.

Hybrid

Mange applikasjoner er bygd opp med muligheten for modulære utvidelser – Photoshop har denne muligheten, Apples Safari-nettleser og mange andre. Fordelen er selvfølgelig at tredjepartsutviklere har muligheten til å legge til ekstramuligheter. 

Utvidelsene kan enten skje ved at ny funksjonalitet legges til Photos og interaksjonen skjer i samme program, eller at en frittstående app får muligheten til integrasjon mot Photos enten via import- eller eksportfunksjoner – eller en hybridmodell der begge deler er mulig.

Alle apper må uansett komme gjennom Mac App Store. Det har allerede rukket å komme en del utvidelser, men flere av disse er for det amerikanske markedet, slik som print- og fotobok-tjenester.

Eksempel

Vi nevner noen eksempler som også er av interesse for hjemlige forhold her:

White Wall lar forhåndsvisualisere dine fotografier satt i glass og ramme – på din egen stuevegg. Du kan velge mellom mange ulike kvaliteter, både med og uten ramme. Du kan se videoen nederst for å få et inntrykk av prosessen.

Du finner White Wall på Mac AppStore her.

GoodTimes lar deg lage kollasjer av bildene dine, mens Wix Photo Albums lar deg publisere digitale fotoalbum på nett, gratis.

Mac