Fra MacBook Air til touch-skjerm

AIR: Perfekt for norske vinterlige forhold siden det også virker med hansker (Foto: Neonode)

Fra MacBook Air til touch-skjerm

Skulle du ønske din MacBook Air var mer som en iPad men synes ikke Microsoft Surface frister? Her er løsningen.

For et år siden annonserte svenske Neonode et fiffig lite tilbehør til pc som gjør en ordinær laptop-skjerm om til en berøringsskjerm.

Nå kommer AirBar-konseptet til Mac, og i første omgang tiltenkt MacBook Air 13.3”. Dette går på plassen som er nødvendig langs rammen under displayet der den lille listen festes med magneter. Andre modeller skal komme til etter hvert.

Dark Side of the Moon

AirBar bruker usynlig lys til å projisere et form for punktnett over skjermen. Brytes strålene av fingeren så registreres dette og gjøres om til kommandoer som operativsystemet kan forstå.

Neonode selv sier dette fungerer med både hansker, fingre, pensel og i prinsippet også andre objekter, men vi antar at det er en begrensningen for når man kommer i den infrarøde egenskyggen.

Mac-utgaven har matt sølv aluminium finish og ser relativt diskret ut når den er montert, selv om endestykkene er i sort plast.

Den opplagte ulempen med dette tredjeparts-tilbehører er at det må kobles til en USB-kontakt med en ledning, og dette ser ikke spesielt elegant eller portabelt ut. Kanskje neste generasjon er batteridrevet og kommuniserer via Bluetooth LE eller blåtann 5?

AirBar kan forhåndsbestilles nå, og prisen er satt til 99 dollar. Det vil også bli anledning til å bestille fra Amazon. Produktet skal være i ordinært salg i løpet av mars måned dette året.

Du kan lese mer om AirBar (samt forhåndsbestille) hos Neonode her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

MacBook Air