Macworlds grunnlegger er død

Macworlds grunnlegger er død

Mediamogul og grunnleggeren av Computerworld, PC World, Macworld, IDG og IDC, Pat McGovern, er død.

Styreleder og grunnlegger av IDG, Patrick Joseph McGovern (f. 11. august 1937) døde på Stanford Hospital i Palo Alto i California natt til torsdag. Han ble 76 år gammel.

IDC, Computerworld, PC World, Macworld

McGovern begynte it- og mediakarrieren da han ble redaktør på deltid i ett av de første teknologimagasinene i USA, Computers and Automation, mens han studerte ved Massachusetts Institute of Technology (MIT). Her steg han i gradene etter endt skolegang i 1959.

I 1964 etablerte McGivern International Data Corporation (IDC), som nå er et datterselskap av IDG.Tre år senere så ukesavisen Computerworld dagens lys for første gang. Etter noen år satte han i gang å eksportere Computerworld-konseptet til andre land, og det første som ble utgitt utenfor USA var det japanske Shukan Computer i 1972.

I løpet av 50 år sto McGovern bak lanseringen av over 300 magasiner og aviser, i tillegg til 460 nettsteder, 200 mobilapplikasjoner og 700 events over hele verden. I dag er IDG tilstede i 97 land over hele verden, og inkluderer kjente publikasjoner og merkenavn som PC World, Network World, Macworld, Computerworld, IDG Technetwork, CIO, CSO, Gamepro, IDC, IDG Connect og Techhive.

Dedikert til hjerneforskning

McGovern hat mottatt en rekke utmerkelser for sitt arbeid for å fremme teknologi og forskning. Blant annet ble han tildelt Lifetime Achievement Award fra Magazine Publishers of America i 2005, Lifetime Achievement Award fra American Society og Business Publications Editors, Entrepeneur of the Year fra Ernst & Young og The James Smithsonian Bicentennial Medal fra Smithsonian Institution.

Han var også medlem av American Academy og Arts and Sciences, styreleder i McGovern Institute for Brain Research ved MIT (som forøvrig ble etablert på grunnlag av en donasjon på $350 millioner i 2000) og direktør for Whitehead Institute for Biomedical Research.

Les omtale hos Time .

McGovern etterlater seg sin kone Lore, sin sønn Patrick, datteren Elizabeth og stedøtrene Michelle Bethel og Dina Jackson i tillegg til ni barnebarn.

Walter Boyd tar over etter McGovern som ny styreleder for IDG.

- IDG har mistet en sann visjonær, og it-bransjen har mistet en av sine mest eksepsjonelle borgere, sier Boyd i en melding.

- Pats fremste ønske var for IDG å gjøre verden til et bedre sted gjennom informasjonsteknologi. Han skapte en unik arbeidsplass hvor vi har en fremragende ledergruppe på plass for å sikre at selskapet han skapte vil fortsette å vokse og blomstre, fortsetter Boyd.

Minner og kondolanser kan deles på www.idg.com , i kommentarfeltet eller via epost til rememberingpatmcgovern@idg.com.