Magisk musikkpakke fra Nokia

Magisk musikkpakke fra Nokia

TEST: Med Nokias komplette musikkpakke blir mobiletelefonen en fullverdig mp3-spiller.

Nokia spiller på forbrukernes behov for musikk overalt. Det er jo praktisk å ha musikk i samme boksen som mobiltelefonen da slipper du å ha flere enheter med på tur.

Mobilprodussentene spiser markedsandeler fra markedene for både musikkkonsoller og digitalkameraer. Mobiler som selges i dag har både gode kameraer og muligheter til musikkspilling, ofte i tillegg til en en radiofunksjon.

Pakken Nokia selger denne sommeren har en hodesett (Koss), et 512MB-minnekort, en usb-kabel til pc og en adapter for hodesettet til mobilen. I tilegg ligger det en ektra plugg i pakken for å koble hodesettet til en vanlig stereo.

Musikkpakken kan kobles til flere Nokia-modeller. I denne sommertesten har vi sett og hørt på den i kombinasjon med Nokias 6230i (som frister ungdommen).

God kvalitet

Nokia-pakken byr på mye fint. Selv om 512 MB ikke holder til veldig mye musikk, er det nok til en fin samling på kortere turer. Med i gjennomsnitt et minutt per MB og 4 minutter per låt kan det lagres 120 sanger på minnekortet. Dermed er pakken, sett på veilende prisen rundt 800 kroner, fult konkurransedyktig med små musikkspillere.

Lydkvaliteten i Koss-hodesettet er fortryllende. I full trafikk kom de sårbare toner fra Miles Davis' Kind of Blue lynskarpt gjennom, både i bass og høye toner, mens det samtidig var mulig å høre nok biter av trafikken til å føle seg trygg i rushtimen eller tilgjenglig for rop fra venner eller bekjente. I tillegg til jazzen fungerte hodesettet også bra på alt fra Anne Sofie Mutter til Iron Maiden. Selv om Nokia ikke er ansvarlig for hodesettet har de  i hvert fall valgt et godt produkt for musikkpakken sin.

Forderdelig klikking

Det som plaget meg mest med settet og telefonen var en uhyrlig klikking når lyden står på, både ved navigering med tastene og mellom låtene. Heller ikke produktavdelingen til Nokia kunne opplyse hvorfor dette skjedde. Det kunne ha noe å gjøre med av- og påkobling av strømmen til tastene i forbindelse med strømsparing, ifølge produktavdelingen. Jeg fikk ikke anledning å teste pakken med en annen telefon og kan nesten ikke forstille meg at dette hadde kommet gjennom en eneste produkttest ved Nokia, så jeg regner med at dette bare gjelder mitt ekemplar. Men sjekk når du kjøper!

Ellers er navigeringen på telefonen litt tungvint og treg. Nedlasting og sletting tar tid og strøm. Også lytting til musikk spiser en del av batterikapasitetet, som gjør at kombinasjonen ikke er heldig så lenge du er på reise med bare ett batteri.

Konklusjon

Nokias musikkpakke byr på mye fint og bygger om din Nokiatelefon til en ganske brukbar musikkspiller. Klikkingen regner jeg med er en produkt- eller innstillingsfeil på 6230i-en jeg har, ellers er kombinasjonen direkte ubrukelig. Rettes denne klikkingen har Nokias pakke en overraskende god kvalitet. I og med at alle deler i pakken kan brukes i andre telefoner eller musikkspillere (både minnekortet og hodesettet er universal) er det en strålende mulighet for å ha litt musikk på lur uten å ha en separat musikkspiller.

Selvfølgelig kan minnekortet samtidig brukes for ekstra lagringsplass av bilder tatt med mobilens kamera uten ekstra kabler og overføring. Og kortet kan enkelt byttes ut hvis du har flere.

Les også i PC World: Stor test av hodeltelefoner og Lag MP3 med topp kvalitet