Magne Jørgensen best på it-systemer

Magne Jørgensen best på it-systemer

Computerworld-kommentator og professor, Magne Jørgensen ved Simula, tok gull.

For halvannet år siden fikk professor Magne Jørgensen ved Simula Research Laboratory en tredjeplass på listen over de beste forskerne innen utvikling av it-systemer. Nylig gikk han opp til en førsteplass på listen utarbeidet av tidsskriftet Journal of Systems and Software. Hele 3918 forskere var med på rangeringen. Simula kom på en tredjeplass i rangeringen av 1361 forskningsinstitusjoner.

Rangeringen har vært utført årlig siden 1994 og er basert på antall artikler publisert i de 6 ledende tidsskriftene i feltet de foregående 5 årene. Nåværende rangering er gjort på bakgrunn av bidrag i perioden 2001-2005.

- Mulighetene for å lykkes med industrirelevant og høykvalitets forskning er bedre ved Simula enn noe annet sted jeg kjenner til. Fleksibilitet i arbeidsformer, finansiering av store industristudier og, ikke minst, mulighet til langsiktig forskning på heltid er viktige faktorer der Simula skiller seg fra andre forskningsmiljøer. Dette bidrar til at vi får, og beholder, dyktige forskere med industrierfaring, sier Magne Jørgensen i en pressemelding fra Simula.

LES OGSÅ: Forskere vil på Simula-skolen