Mamut gir kunder aksjerabatt

Mamut gir kunder aksjerabatt

Programvareselskapet Mamut skal hente mellom 42 og 63 millioner kroner ved børsnoteringen. Kunder vil få ti prosent rabatt på aksjene.
Børsdebuten for Mamut vil bli mandag 10. mai. Før den tid vil det gjennomføres en emisjon som omfatter syv millioner nye aksjer. Prisen på aksjene i emisjonen vil ligge mellom seks og ni kroner per aksje.

Det betyr at Mamut vil få tilført mellom 42 og 63 millioner kroner i frisk kapital. Selskapet vil etter emisjonen verdsettes til et sted mellom 240 og 360 millioner kroner.

Gir rabatt

Samtidig vil Mamut lokke eksisterende kunder til å bli aksjonærer i selskapet med en spesialrabatt. Alle dagens kunder vil nemlig få ti prosent rabatt på aksjene i emisjonen. Rabatten gjelder bare for bestillinger inntil 2.000 aksjer.

-- Mamut har idag en stor og lojal kundebase i det norske markedet. Dette har mye av æren for selskapets vekst og fremgang, skriver selskapet i en pressemelding.

Selger ikke

Det har tidligere vært spekulert i om gründer Eilert Hanoa vil selge en del av sine aksjer i forbindelse med børsnoteringen. Hanoa er idag største aksjonær i selskapet med en eierandel på drøyt 13 prosent.

Nå er det imidlertid klart at ingen av selskapets dagens aksjonærer vil selge seg ned. Hanoa hevder dette er en tillitserklæring fra de eksisterende aksjonærene.