Mange it-millardærer blant de rikeste

Mange it-millardærer blant de rikeste

Tre av de tyve rikeste i verden har blitt det på Microsoft-aksjer.
Du må ha en milliard dollar i formue for å komme med på Forbes liste over verdens rikeste. I år greide 587 personer i verden det.

Som vanlig er det Bill Gates som er verdens rikeste mann. Det er han for tiende år på rad. Nettoformuen er på utrolige 46,6 milliarder dollar - altså 326 milliarder kroner.

Men det er flere som har tjent gode penger på Microsoft. På femte plass ligger Paul Allen som var med på å starte selskapet. Han kan slå i bordet med en formue på 21 milliarder dollar. På 20 plass og 12,4 milliarder dollar ligger Steve Ballmer som i dag er toppsjef i Microsoft. Tre av de tyve rikeste i verden har med andre ord blitt det på Microsoft-aksjer.

Men det er også andre it-rikinger på Forbes milliardærliste. Oracles Larry Ellison ligger på 12. plass med en formue på 18,7 milliarder dollar.

Michael Dell, grunnlegger og toppsjef i Dell, har akkumulert på 13 milliarder dollar på pc-butikken han i sin tid startet på studenthybelen.

En annen riking er den kanadiske it-gründeren Kenneth Thomson. Han er god for 17,2 milliarder dollar. Det gir en 15. plass.