Mangel på arbeidskraft? Hent it-svenskene

Det er overskudd på nyutdannede it-svensker, og enkelte norske it-selskaper ser allerede blå-gult.

Mens det stadig blir vanskeligere å rekruttere nyutdannede norske it-mennesker, er arbeidsledigheten rekordhøy blant nyutdannede svensker. 14 prosent av svenskene som har datautdanning er i dag arbeidsløse, ifølge ComputerSweden.

 

Det er ikke langt over kjølen, verken geografisk eller kulturelt, og den svenske arbeidsinnvandringen til Norge er stor. Det er derfor nærliggende å tenke at norske it-selskaper kan nyte godt av å rette blikket mot øst.

 

- Det er kjempeinteressant. Vi har seriøst diskutert det som et alternativ og gjort noen få ansettesler som en prøve og det har fungert bra, sier pressetalsmann Anders Lindgren i Steria.

 

- Vi ser konturene av at det kan bli veldig tøft å få tak nyutdannede i Norge. Det har gått bra i år, men ser vi at det blir håpløst til neste år, legger vi inn skytset i Sverige, sier han.

 

Skytset han snakker om er å delta på jobbmesser og jobbdager på svenske universiteter og høyskoler.

 

Lenger øst?

 

Lindgren ser ikke bort fra at Steria i fremtiden også ser enda lenger østover, mot Øst-Europa, men foreløpig er svenskene mest interessante.

 

- Det er mest nærliggende å tenke naboland. Sverige har godt utdannede ingeniører.

 

Rekrutteringsselskapet Dfind, et søsterselskap av Proffice som spesialiserer seg på it-rekruttering, prøver aktivt å få kundene sine til å rekruttere svensker. Dette forteller Haakon Gellein, administrerende direktør i selskapet.

 

- Når jeg snakker med kunder bruker jeg å spørre: er det ok for deg at vi henter folk fra Sverige?

 

- Markedet er ikke tomt i Norge, men norske arbeidsgivere som ønsker å tilknytte seg kompetanse med den kompetansen som er nødvendig i dag, må tenke anerledes. Så vi leverer folk fra Sverige til Norge i dag, sier han.

 

Ny selskaper mest progressive

 

Det er likevel ikke alle som er interessert i å gi våre naboer jobb. Ifølge Gellein er det avhengig av hvilken type organisasjon som jakter på folk.

 

- Startups som er innovative og trenger folk med en gang for å kommer videre, er veldig åpne. Store organisasjoner er ofte veldig tradisjonelle i måten de tenker på og er ikke villig til å gjøre det som er nødvendig for å få tak i gode folk.

 

Han mener at svenskeimporten tvinger seg frem. Vi må importere arbeidskraft fra Sverige. Han har selv vært å intervjuet svenske it-folk. Hans erfaring er at de synes det er veldig spennende å kunne jobbe i Norge.

 

Hans råd til svensker som ønsker å jobbe i Norge er å ta kontakt med nisjeselskaper innen it, fordi de er tvunget til å jobbe på tvers av landegrensene. For norske selskaper som vil ansette svensker er det lurt å ta veien over kjølen og være tilstede på jobbmesser og lignende tilstelninger.

Les også:
Tøff kamp om konsulentene
Fremstå som en attraktiv arbeidsgiver
It-bransjen i ansettelsesrus