Mannen for nye Ementor

Mannen for nye Ementor

En ny sjef må bevise mye før Ementor får tillitt i markedet.
Det har vært mange spekulasjoner om hvem som kan bli Ementors nye sjef. Og Arne A. Jensen har blitt stemplet som mannen som ikke klarte å redde Ementor.

Men som en analytiker sier til Computerworld:

-- Kanskje er Ementor såpass skakkjørt at det ikke er mulig å redde selskapet.

En annen uttalte at problemet for Ementor er at de driver utpreget kryssalg. Dermed blir det vanskelig å restrukture selskapet ved å kvitte seg med enkeltdeler. Dessuten er det vanskelig å finne de lønnsomme delene.

Avventende marked

Felles for de analytikerne som vi har snakket med er at de mener markedet vil være avventende når en ny sjef kommer på plass. Han må bevise før tillitten til selskapet vil øke.

Kistefos, investeringsselskapet til investoren Christen Sveaas, er den største eieren i Ementor (litt over 20 prosent), og har gått inn som garantist for 75 prosent av emisjonen.

Til daglig er selskapet arbeidsplassen til styreformann Åge Korsvold. Men bak i kulissene lurer en gammel it-ringrev, nemlig Christian Thommessen som er styremedlem i nettopp Kistefos.

Hans relasjoner til Ementor og gode resultater tiden som sjef i IBM Norge, om enn ikke fullt så gode resultater fra Glamox, gjør ham til kandidat til toppjobben i Ementor. Men han selv avviser dette, noe han er programforpliktet til.

-- Jeg har for mye å gjøre med mine styreverv. Så dette er helt uaktuelt. Utover dette vil jeg ikke kommentere Ementor, sier Christian Thommesen.