Norden i særklasse

I TET: Ifølge analysebyrået Forrester utklasserer Danmark, Norge og Sverige sine naboer takket være egne valutaer, sofistikerte konsumentsektorer og avanserte konkurransekraftige industrier. (Arkivfoto: Colorbox)

Norden i særklasse

It-markedet i Norden stikker seg ut i et ellers svakt Europa. «De nordiske landene går i teten for it-investeringene», melder analyseselskapet Forrester i en ny rapport.

Analysebyrået Forrester har tatt tempen på it-investeringene i Europa i år og kommet frem til at de nordiske landene er i særklasse på området. Her går investeringene opp med 4,8 prosent i 2017 sammenlignet med fjoråret, og det er forventet å lande på 66 milliarder euro.

Til sammenligning forventes Tyskland å lande på en vekst på 2,2 prosent og Storbritannia på 2,0 prosent.

Ikke overrasket

IDG Sverige har snakket med noen av leverandørene i den svenske it-bransjen, som mener tallene er som forventet.

– Ikke overraskende i det hele tatt, sier Zoran Covic, visedirektør hos konsultmekleren Ework.

Ifølge den svenske nettavisen ligger Norden generelt langt fremme i hele den digitale transformasjonen grunnet en sterk infrastruktur, høyutdannede mennesker og mange store bedrifter.

Hans Werner, visedirektør for analyseselskapet Radar sier til IDG Sverige at en forklaring kan være at det i Norden investeres mye i innovasjon og ny teknikk.

I rapporten European Tech Market Outlook fra Forrester kan man lese at:

«Danmark, Norge og Sverige utklasser sine naboer, takket være deres egne valutaer, sofistikerte konsumentsektorer og avanserte konkurransekraftige industrier».

Les om:

marked