Markerer 10-års jubileum for norsk internett

First Tuesday og Telenor skal gjennomføre et felles arrangement for å markere at internett ble gjort tilgjengelig for folk flest for 10 år siden. Samtidig går Telenor inn som hovedsponsor for First Tuesday.
Arrangementet vil finne sted den 15.mai og vil blant annet ha deltagelse fra Jon Fredrik Baksaas fra Telenor, samt flere sentrale aktører i norsk internettbransje. Samarbeidet innebærer også at Telenor blir hovedsponsor for First Tuesday Oslo i ett år.

-- Det er i mai 10 år siden Telenor fikk sine første internettkunder og vi ønsker derfor å markere dette sammen med den norske internettbransjen, sier kommunikasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor Norge.

-- Selv om det kan diskuteres når Internett startet, var 1993 året hvor internett ble gjort tilgjengelig for folk flest i Norge, sier administrativ leder Bjarte Baasland i First Tuesday Oslo.

Våren 1993 satte Oslonett opp sin første webserver, og i mai 1993 fikk Telenor sine første internett-kunder. I tillegg ble nettstedet Yahoo lansert, mens nettleseren Mosaic gjorde Internett tilgjengelig for mange flere.

-- Vi synes det er svært spennende å gjøre dette arrangementet med en så sentral aktør som Telenor. Det er også gledelig at de vil bidra i arbeidet med First Tuesday i ett år, sier Baasland.

I følge avtalen blir Telenor hovedsponsor for First Tuesday Oslo i ett år, der begge parter skal bidra til å skape en god arena for relasjoner og nettverksbygging for First Tuesdays medlemmer.

First Tuesday Oslo har den siste tiden signert sponsoravtaler med flere selskaper som har tilført nettverket ytterligere styrke. Hovedsponsorer av nettverket er nå Telenor, Microsoft, NHO, BBS, Burson-Marsteller, BMC Software, Invest UK og Intellicom.

First Tuesday Oslo har i dag 5.500 medlemmer og har hatt mer enn 50 arrangementer over tre år.