Massiv avtale for Tandberg Data

Massiv avtale for Tandberg Data

Tandberg Data håper å selge for rundt 100 millioner dollar gjennom sin ferske avtale med ADIC.

Administrerende direktør Gudmundur Einarson tar såpass hardt i at han tror at avtalen kan bli selskapets største noensinne.

- Det har potensialet til å bli det. Det er en oem-avtale med verdens største leverandør av automasjonsprodukter, sier han til Computerworld.no.

Avtalen med ADIC (Advanced Digital Information Corporation) ble offentligjort i dag og planen er at selskapene skal levere produkter til hverandre i tillegg til utveksling av teknologi knyttet til selskapenes produktutvikling.

Strategisk viktig

Tanbergs produkter skal inngå i ADICs produktportefølje, og ADIC vil føre alle de nye Tanberg-produktene. Einarson er strålende fornøyd med hvilke muligheter avtalen kan gi Tandberg Data.

- Det er veldig oppløftende for oss i forhold til den tilliten som våre produkter blir vist. Avtalen er strategisk viktig for oss, blant annet ved at vi blir tilgjengelige i ADICs store salgskanal, sier han.

Avtalen begynner å løpe i 2006, og går to veier. Tandberg Data skal også selge ADICs største automasjonsprodukter.

Ifølge Dagens Næringsliv har meldingen om avtalen også gjort Tandberg Data til dagens børsvinner med en oppgang på hele 24 prosent.