Måtte bøye av etter press

Telenor setter opp en mobilmast til 750.000 kroner, etter massivt lokalt press fra innbyggerne i Froland kommune mot Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen (bildet).

Handikappede Atle Homstøl på Jomås har stått i spissen for innbyggernes kamp for bedre mobildekning.

- Jeg har ofte gått tom for strøm eller havnet i grøfta med permobilen. Der har jeg ligget i flere timer uten å få hjelp. Jeg ville følt meg tryggere med mobiltelefon, sier han via talemodulator til Agderposten.

Han har kjempet mot Telenor i over tre år. Endelig har han fått belønning.

- I hele sommer har jeg jobbet med å kartlegge husstander, bedrifter, bilister og busser i området. Jeg har bombardert dekningsdirektøren med brev og e-post, sier Homstøl.

Dekningsdirektøren snudde

Nå har dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor besluttet å bygge en mast som vil bedre dekningen på Jomås og områdene rundt. Den skal stå klar innen neste sommer.

Motargumentet har vært at det vil være økonomisk uforsvarlig å sette opp masten, men direktøren har endret mening.

- Etter en mengde henvendelser fra lokalt initiativ, og spesielt fra Atle Homstøl, har vi fått et mer riktig bilde av omsetningsmulighetene. Jeg finner byggingen forsvarlig etter å ha kartlagt husstander, næringsliv og aktiviteter, sier Bjørn Amundsen.

Han påpeker at det lokale initiativet har vært enormt.

- Jeg er glad for at ikke alle som mangler dekning sender oss like mange henvendelser som dem. Da hadde vi ikke fått fred, sier Amundsen til Agderposten.