McAfee lanserer sikkerhetsabonnement

McAfee Falcon er en ny alt-i-ett sikkerhetstjeneste brukerne kan abonnere på.

Den nye McAfee-tjenesten Falcon skal inneholde alle tradisjonelle sikkerhetskomponenter i tilegg til verktøy for sikkerhetskopiering og PC-optimalisering. Løsningen vil bli en konkurrent til Microsoft Windows OneCare og Symantec-tjenesten Genesis, som snart slippes løs på markedet.

 

En betautgave av Falcon skal ut i løpet av noen få uker, med påfølgende lansering i løpet av sommeren. Går som planlagt vil McAfee sannsynligvis være først ute av konkurrentene.

Antiphishing

For PC-brukere er Falcon i hovedsak en oppgradering av McAfee Internet Security Suite 2006. Den nye løsningen skal imidlertid fungere bedre sammen med andre nettlesere enn Internet Explorer og tilby et bedre brukergrensesnitt med enklere tilgang til avanserte innstillinger.

 

Programpakken lover bedre beskyttelse mot rootkit og phishing, bedre detektering av destruktiv kode i bildefiler, skanning av USB-minne og beskyttelse av hjemmenettverk med automatisk lokal sikkerhetskopiering. McAfee vurderer også å inkludere en nettbasert tjeneste for sikkerhetskopiering.

Ny taktikk

En abonnementstjeneste vil i utgangspunktet ikke oppføre seg veldig annerledes fra tradisjonell sikkerhetsprogramvare, som også krever at du betaler årlig sum for oppdateringer og tilgang til nye virusdefinisjoner.

 

McAfees overgang til en abonnementstjeneste skjer hovedsakelig i konkurransesammenheng. Flere undersøkelse viser nemlig at færre PC-brukere betaler for å oppgradere selve sikkerhetsprogramvaren. Sikkerhetsselskapene håper å endre dette mønstret med en tjeneste som er enkel å fornye på årlig basis.