McData i trøbbel

McData i trøbbel

Resultatene svikter og nøkkelpersoner forsvinner fra lagringssvitsj-produsenten McData.
McData er en av verdens ledende leverandører av svitsjer for lagringsnettverk (SAN). Sammen med Brocade og Cisco domininerer McData dette markedet totalt. Ifølge siste Gartner-rapport på området er selskapets markedsandel innen Fibre Channel-svitsjer økt fra 9,4 til 19,6 prosentent.

Tross brukbart salg viser bunnlinjen røde tall. Sist kvartal viste minus 70 millioner kroner, mot 35 millioner kroner i pluss samme kvartal for et år siden. Samtidig har flere av de mest sentrale salgspersonene forsvunnet ut av døren.

Ifølge en oversikt hos Techworld.com har fem salgssjefer forlatt selskapet den siste tiden. Kanskje enda verre er det at to av "vice president-ene" har forsvunnet til konkurrenten Brocade. Også Brocade sliter, men har i den senere tid satset tungt på å lage svitsjer som selges under andre merkenavn (OEM).

En annen utfordring er at 80 prosent av McDatas omsetning kommer fra to kunder, EMC og IBM. Det gjør selskapet svært sårbart.

Analytikere og observatører frykter at McData er for liten til å overleve. Cisco, som trapper opp sine SAN-aktiviteter, samt Storage Technology, nevnes som mulige kjøpere.

Framtiden til McData ligger nå i hendene til toppsjef John Kelly. Ifølge Techworld har han samlet svært mye av makten den siste tiden, noe som kan ha vært en medvirkende grunn til at nøkkelpersoner har funnet seg annet å gjøre.

Kelly har foreløpig ikke sagt noe om hvordan har tenkt å få McData på rett kjøl igjen.