Med Ipod i lua

Med Ipod i lua

HANNOVER: En skihandske med innebygd mobiltelefon eller en lederhose med innebygd musikkfunksjonalitet. Se bildene!

It har blitt en del av moten. Ikke bare er det hipt å gå rundt med teknodingser, nå designer moteindustrien i økende grad klær med innebygd funksjonalitet for blant annet mobil og musikkspiller.

LES OGSÅ: Alt om Cebit

På årets Cebit viser standen til SmartTextiles en samling av de hotteste klesmerkene med it-tilpasninger. Mange av løsningene er tilpasset vinteridrett, og burde være ypperlig for nordmenn. Hva med en frakk til snøbrettkjøring, med knapper på ermet for å regulere musikkspilleren? Som att på til automatisk slår av musikken midlertidig når noen ringen moblen din?

LES OGSÅ: Verdens minste musikkspiller?

Denne løsningen fra O'Neill har et kamera i ryggsekken, med en linse festet på skulderstroppen. Bildene tas med et trykk på den hvite knappen nedenfor. Nå er det duket for kule bilder fra skituren. (Alle foto: Nard Schreurs)

Denne jacken for snøbrettkjørere har innebygde øretelefoner fra Motorola. Den koster 480 euro, eller nesten 4000 kroner. Heldigvis skal den også være varm. Hjelmer med øretelefoner er annen mulighet.

Ulrich Köhler i Burton viser frem hvordan hodetelefonen til musikkspillere er innebygd. Jakken har en egen lomme for musikkspillere, med en tilkobling til øreproppene. Denne fleecejakken for kvinner koster rundt 200 euro.

Dette har vi alltid ønsket oss: Lederhosen med innebygd Ipod-funksjonalitet. Når får vi sett de første norske bunader med mobilløsninger?

Lilian Gwendolyn Thau i Fashion Innovation viser en skihandske med en liten høytaler i fingeren og en mikrofon lenger ned. Dette gir mulighet til en kjapp telefon når man er ute på snøbrett.

Denne skuldervesken forteller hvilken joggesko passer deg best. Dette er ment til butikker som selger spesialiserte sportsko.

Her kan du regulere musikken gjennom innbygde knapper i jakkeermet.

Her kan du betjene mobiltelefonen din

Med led-lys i klærne dine kan lyse opp en hvilken som helst fest.

Stort utvalg av smarte klær, alt fra undertøy som holder seg varmt, musikkspillere i vinterjacker eller kule klær med musikkfunksjonalitet.

For mer, se Smarttextiles