Med Jesus på nett

Med Jesus på nett

Det norske kristelige selskapet GospelSearch satser stort på et oppfølgingsnettsted til Mel Gibsons film "The Passion of the Christ".
I USA har filmen levert det tredje sterkeste åpningsresultatet i verdenshistorien - høyere enn Ringenes herre - kun slått av Matrix Reloaded og Spider-Man. Antall kopier i distribusjon i USA ligger mange hundre høyere enn Ringenes herre - Atter en konge, skriver selskapet i en pressemelding.

Også i Norge er antall kopier allerede ganske høyt, og selv med en forventet 18-årsgrense, er det grunn til å tro at svært mange vil se filmen. Den har Norgespremiere 26. mars.

Medieeksperter som har sett filmen i USA hevder at filmen vil prege en hel generasjons oppfatning, opplevelse og assosiasjoner knyttet til Jesu lidelse og død.

- Skal vi kommunisere budskapet om Jesu liv og død i fremtiden, er vi nødt til å forholde oss til denne filmen, hevder daglig leder Anders Torvill Bjorvand i GospelSearch.

Han legger til at GospelSearch ikke tar stilling for eller i mot filmen, men tar til etterretning at filmen eksisterer og at den vil bli sett av svært mange.

- Filmen omhandler de mest sentrale timene i den kristne frelseshistorien, og da kan vi ikke stå på sidelinja. Vårt mål er at nettstedet vårt vil være et forum for ettertanke og refleksjon etter å ha sett filmen, skriver selskapet.

- Mange vil bli dypt påvirket av filmen, og mange vil ha behov for å lære mer og å dele sine tanker med andre. Det er vårt mål at filmen skal dekke dette behovet, sier Bjorvand.

Nettstedet vil ligge på adressen: Jesus.no/passion/