Med venturemillioner ut i verden

Med venturemillioner ut i verden

Falanx tok det store steget ut i internasjonal konkurranse. Det var kravet fra investorene.
De to siste årene av sivilingeniørstudiene brukte kompisgjengen på fire ved NTNU til å utvikle en avansert grafikkakselerator. I dag er de tolv ansatte og i en høyrisikobransje.

-- Først fikk vi såkornpenger fra It-Fornebu for å bygge en prototype. Senere gikk Selvaag Venture Capital og Alliance Venture inn på eiersiden, forteller en av de fire gründerne, Mario Blazevic.

De har spesialisert seg på programvare for å fremvise 3D i små enheter som mobiltelefoner og håndholdte datamaskiner. De satser spesielt på behovet for avansert grafikk i nye spill som vil komme fremover.

Avgjørende penger

Løsningene krever lite strøm og prosessorkraft. Falanx skriver programvare og lager beskrivelser av hvordan maskinvare og prosessorer skal se ut for å få frem optimal grafikk.

Kundene kan så benytte dette når de senere skal sette sammen sine egne prosessorer.

-- Uten en ekstern investor er det ikke mulig å få til dette. Vi er i en bransje som er finanskrevende. Vi har dyre verktøy og det er dyrt å drive salg og markedsføring, sier Blazevic som legger til at også SND har støttet selskapet hele veien.

Foreløpig har de en stor kunde og kontor i USA. Representanter for selskapet er nå på en rundreise i flere steder i verden for å presentere selskapets løsninger.

-- Dette er et høyrisikoselskap. Det er få kunder og veldig avansert teknologi, sier Blazevic.