Med verden som kontor

Med verden som kontor

Med noe skepsis reiste jeg nylig til Cebit utstyrt med bærbar pc for å publisere saker til computerworld.no. Trådløst lokalnett har jeg lest mye om, men aldri forsøkt. Ble frelst, ja.
Skomakerens barn er en velkjent lignelse. Som sjef for Computerworld skulle man vel egentlig tro at jeg var en racer på all ny teknologi og lå i forkant av gruppen med pionerer som tar i bruk nyhetene først. Men nei, slik er det nok ikke.

Jeg er operativ på pc, forstår mye teknologi og sammenhenger (helt ubskjedent sagt) og kjenner godt til norsk og internasjonal it-bransje. Det ned på null-og-en-nivå får andre ta seg av. Det kan de bedre enn meg. Å være interessert i mulighetene teknologien gir er ikke det samme som å være tetløper på bruk. Det er jeg et godt eksempel på.

Turen til Cebit har jeg visst om lenge. Forrige gang jeg var der, skrev jeg for en månedspubliksjon og nettpublisering var ikke et tema. Jeg visste om pressesenteret på messeområdet hvor det er 100 pc-er tilgjengelig for 10.000 journalister. Det betyr kø. Denne gangen satset jeg derfor på å stole på egne ressurser.

Før avreise fikk jeg et krasjkurs i hvordan identifisere trådløse nett i nærheten. And off you go. Mine to reisekolleger er superbrukere og sjekket allerede på hotellet om det var noe nettverk i luften. Det var det ikke. Første messedag opprant og spenningen steg. En lett bekymring likeså. Men som de fleste bekymringer, denne var også grunnløs.

Etter å ha handlet 10 timer trådløs aksess hos messeleverandøren, til den nette sum av nærmere 700 kroner, var det klikk, klikk, klikk og mine vante og kjente applikasjoner spratt opp, klare til bruk. Tekstfiler og bilder ble sendt fra Hannover til Oslo med en hastighet som om jeg skulle vært på kontoret. Epost og annet kunne sjekkes.

Jeg var ikke låst til pressenteret og prisgitt at en annen journalist skulle ut å tråkke. På hele messeområdet, i hver eneste hall, kunne jeg sette meg ned, flekke opp pc-en og skrive i vei - direkte koblet opp mot Computerworlds redaksjonssystem. Teknologien ga meg mer jobb på Cebit, men å holde igjen er ikke mulig.

Prisen for selve aksessen er selvfølgelig alt for høy, så lenge bruken begrenser seg til et lite geografisk område som Cebit-messen. Det blir som mobiltelefonen som er tilgjengelig over alt. Utbyggingen av wlan er igang og bare fortsetter. Det er jeg glad for. Som nyfrelst trådløs-bruker.