Megatap for Sun Microsystems

Megatap for Sun Microsystems

Sun sliter fremdeles. Selskapets tredje kvartal viste et tap på 760 millioner dollar. Omsetningen falt med fem prosent. Nå skal det restruktureres.

Sun sitt tredje kvartal, som endte 28. mars, viste at Sun ikke helt har funnet formen. Nettotapet havnet på minus 760 millioner dollar av en omsetning på 2,65 milliarder dollar. Omsetningen var fem prosent lavere enn tredje kvartal 2003.

I forbindeles med resultatfremleggelsen annonserte Sun en reorganisering av sin maskinvaredivisjon, samt at to toppsjefer forlater selskapet. Sjefen for strategi og markedsføring, Mark Tolliver forsvinner ut. Det samme gjør mannen som har hatt ansvaret for volumproduktene, Neil Knox.
På den lyse siden kan Sun slå i bordet med at tjenesteomsetningen i selskapet økte. Omsetningen innen tjenestedivisjonen havnet på 940 millioner dollar, en økning på 47 millioner dollar i forhold til samme periode året før.

Men innen maskinvare og datalagring er det lite som minner om lysning. Produktsalget havnet på 1,7 milliarder dollar, en nedgang på nesten 10 prosent. Omsetningen av lagringsprodukter falt med seks prosent, og havnet på 346 millioner dollar.

Et annet lyspunkt, som ble trukket frem av toppsjef Scott McNealy, er selskapets Java Enterprise System-programvare. Antall abonnenter vokste med 88 prosent i kvartalet. I andre kvartal 2004 hadde Sun 93.000 abonnenter på lisensavtalen hvor bedriftene betaler 100 dollar per ansatt for en komplett arbeidsstasjon. I tredje kvartal vokste basen til 175.000 abonnenter.

På omorganiseringsfronten vil selskapets prosessor- og UltraSparc-avdeling bli slått sammen til en ny avdeling. Pluss at selskapet oppretter en ny divisjon kalt Networks Systems som skal ivareta salget av systemer basert på Intel og AMD-arkitektur.

I løpet av det neste kvartalet vil Sun kvitte seg med 3.300 ansatte, rundt ni prosent av den totale arbeidsstyrken.