Megatelefoner fra Samsung

Megatelefoner fra Samsung

Grensen mellom telefon og nettbrett blir stadig mindre tydelig.

Samsung ser ut til å gjøre sitt beste for viske ut forskjellen mellom smarttelefoner og nettbrett med sine to nyeste telefoner som bærer det passende navnet Galaxy Mega.

- Passer i lomma

Den minste dem har en skjerm som måler 5,8 tommer, er litt større enn allerede relativt store Galaxy Note, mens den største er på hele 6,3 tommer.

Dette gjør at Samsung med Mega beveger seg farlig nær for eksempel Nexus 7 for noe som er ment å brukes som en telefon.

Samsung påstår i hvert fall i sin pressemelding at dette skal være det beste av begge verdener, mens den samtidig skal være fullt mulig å putte i en lomme.

Den største modellen er utstyrt med en 1,7 GHz Dual Core prosessor, mens lillebroren har fått en 1,4 GHz utgave. Begge telefonene har 8 megapiksel-kameraer bak og 1,9 megapiksler foran, og den minste kommer i 8 GB-utgave, mens de største kan fås med 8 eller 16 GB lagring.

Oppløsningen på skjermene, som bare er oppgitt til å være HD, skal ifølge Engadget være på 1280 x 720. Skjermene er av typen TFT fremfor AMOLED.

Forsiktig utrulling

Som Techhive.com påpeker, kan det virke som til og med Samsung selv er usikre på om de kanskje drar «phablet»-konseptet litt langt med disse modellene. De satser nemlig på en forsiktig utrulling. Europa og Russland er imidlertid først ute allerede i mai, mens resten av verden følger etter senere, så det er bare å begynne å glede seg for dem som bokstavlig talt har store nok lommer.