Men aksjen synker

Til tross for et resultat som var bedre enn ventet, har kursen på Nokia-aksjen falt sterkt etter at selskapet la fram kvartalsresultat torsdag formiddag. Ericsson steg, men falt så tilbake.

I løpet av middagstimene har kursen på Nokia falt med rundt fire prosent.

Det kan være selskapets finansiering av 3G-kundenes nettutbygging som skremmer.

I slutten av juni hadde selskapet utestående 3,6 milliarder euro. Det som uroer analytikerne mest er at Nokia regner med å måtte nedskrive en stor del av en fordring på 752 millioner euro selskapet har i den tyske operatøren Mobilcom.

Det vil å så tilfelle svekke Nokias resultat i tredje kvartal, og vil ventelig ikke bli oppveid av at selskapet forventer et økt mobiltelefonsalg. Analytikerne frykter at Nokia også vil bli tvunget til å nedskrive fordringer i andre selskaper.

Samtidig som Nokia faller, stiger konkurrenten Ericsson. Ifølge nettavisen di.se henger det sammen med at omsetningen i Nokias smertebarn nettverk sank mindre enn antatt.

Ericsson har over 80 prosent av sine inntekter fra nettverkssalg, og har måtte blø kraftig for dette det siste året. Det er også ventet at mobiltelefonprodusenten Sony Ericsson kan oppvise et lite positivt resultat.

Ericsson steg på formiddagen, men ligger klokken 14.00 på samme nivå som da Stockholmsbørsen åpnet torsdag morgen.