Mer fart på Telenor-adsl

Telenor øker nedlastingsvolumet på adsl. Fra i dag er det mulig å laste ned 30 gigabyte til fast pris. Den gamle grensen var på én gigabyte. Abonnementet blir samtidig dyrere.
Tidlig i fjor høst lanserte Telenor online-adsl. Målet var å trekke til seg nye og ikke ekstremt kapasitetskrevende adsl-brukere.

Strategien har slått an. I løpet av høsten har selskapet kapret 40.000 nye adsl-kunder, de fleste blant kunder som ikke "bor" på nettet..

I dag er det mulig å laste ned en gigabyte for 349 kroner i måneden og med en hastighet på 704 kbit/s.

Siden tilbudet ble lansert har det vist seg at rundt halvparten av kundene surfer betydelig mer enn én gigabyte i løpet av en måned. Frem til nå kunne de løse problemet ved å kjøpte ekstravolum målt gigabyte.

Nå kommer Telenor med et permanent tilbud på 10 gigabyte til 449 kroner og 30 gigabyte til 549 kroner per måned.

Selskapet regner med at dette vil slå positivt ut i kundemassen. Ved utgangen av året regner de med å doble antall kunder fra 100.000 til 200.000.

Utbyggingen er kostbar, og den blir mer kostbart dess lengre ut i "periferien" adsl-ustyret må installeres.

-- Det koster å bygge opp en kommersiell sunn kundemasse, sier divisjonsdirektør Knut Haakon Nilsen i Telenor Plus som regner med å nå en kritisk kundemasse i løpet av året.

-- Da blir vi mer interessante for innholdsleverandørene, sier Nilsen som innrømmer at innholdsleverandørene enda glimrer med sitt fravær.

I løpet av første kvartal vil over 60 prosent av landets husstander, totalt 1,3 millioner, ha muligheter for å knytte seg opp til Telenors adsl.