Mer fleksibel lagring

Mer fleksibel lagring

AGENTURET: Med Falconstor er ikke kundene lenger avhengige av hvilke leverandører som befinner seg på bakrommet.

Det amerikanske selskapet Falconstor Software har spesialisert seg på ulike løsninger for lagringsvirtualisering. Blant selskapets produkter er Network Storage Server (NSS), som tilbyr virtualisering av primærlagring og lagringsnettverk.

Falconstor leverer også løsningen Virtual Tape Library (VTL), som byr på deduplisering og optimalisering for tape-basert lagring, File-interface Deduplication System (FDS) for nettverkslagring, samt business continuity-løsningen Continuous Data Protector (CDP), som kan brukes for å ta snapshot av kritiske databaser og store filservere.

Løsningene åpner for at kundene kan bruke eksisterende lagring og bygge på avanserte funksjoner, som speiling, migrering eller snap-funksjonalitet. Programvaren IPstor er grunnmotoren for alle de fire hovedproduktene og legger grunnlaget for virtualiseringsstøtten. Alle løsningene er også utstyrt med WAN-optimalisert replikering. Tanken er at kundene skal slippe å forholde seg til en bestemt leverandør. Med Falconstor er ikke lagringssystemene avhengige av hvilken disk som befinner seg på bakrommet.

Jevn vekst

I Norden har Exello vært distributør for Falconstor siden 2005. De melder om økende interesse for selskapets løsninger på det norske markedet.

- Falconstor dekker et område der interessen øker for hver måned. På mange måter er det den samme utviklingen som vi så for noen år tilbake med servervirtualisering, sier John Christian Høyland i Exello.

- Hva er spesielt med dette agenturet?
- Falconstor er markedsledende innen virtualisering og lagring, og hadde tidligere opp mot 70 prosent av markedet på verdensbasis. De slo gjennom med sitt VTL i 2002. Det er Falconstors mest solgte løsning frem til nå, og har fungert som en standarden for løsninger fra andre aktører i etterkant. Falconstor har også jobbet mye med oem-løsninger for EMC og Sun.

- Hvor modent er markedet for dette produktet?
- Det har vært en jevn vekst siden vi tok inn agenturet. Men det er nytt for mange kunder ennå, og mange vet ikke hva som er mulig med lagringsvirtualisering. Så langt har dette spesielt vært aktuelt for enterprisemarkedet, men nå har også mindre bedrifter muligheten til å virtualisere lagringsinfrastrukturen. Systemene skalerer ned i én terabyte og opp til petabytenivå, så tilbudet dekker et mye større marked nå enn for bare få år siden.

- Hvilke produkter anser dere for å være konkurrerende?
- Andre leverandører har kommet med tilsvarende løsninger på enkelte områder. IBM, Hitachi, HP, Datadomain og Dell med Equallogic er nok de største konkurrentene, men det er ingen som kan tilby samme bredde i porteføljen som Falconstor.

- Hvordan markedsføres produktet?
- Gjennom forhandlernettverket, epostkampanjer, frokostseminarer med forhandlerne, roadshows. Vi markedsfører også direkte mot sluttkunder for å generere leads til partnerapparatet.

Skal omsette for 20 millioner

- Hvilken type forhandlere ønsker dere på dette agenturet?
- Typiske forhandlere er de som leverer lagringsløsninger og som ønsker å optimalisere tilbudene sine og unngå å knytte dem til en enkeltleverandør. Det er selvfølgelig opp til forhandlerne hva de ønsker å fokusere på.

- Hvem er aktuelle kjøpere?
- De kundene som oftest går igjen er asp-er, bank og finans, grafisk industri og media, samt olje og energi. Offentlige kunder vil antakelig også komme etter hvert som behovene for redusert administrasjon tvinger seg frem. Andre er kunder som eier en eller flere systemer og trenger et virtualiseringsverktøy for å samle systemene under en paraply.

- Hvilke omsetningsmål har dere for agenturet?
- Vi ser for oss er en omsetning på 20 millioner kroner i året, noe vi er i ferd med å nærme oss nå.

- Hvilke marginer og markedsstøtte tilbys?
- Marginene er vanlige fornuftige marginer som ligger i bransjen. Når det gjelder markedsstøtte hjelper vi forhandlerne med å designe løsningene og presentere det for kundene sammen med dem. Vi gjør alt fra A til Å med partnerne. I tillegg til leads, leverer vi også coop-midler fra Falconstor som kan brukes til arrangementer og liknende.