Mer hørseltrøbbel for mp3-spillere

Mer hørseltrøbbel for mp3-spillere

Nå advarer også norske myndighetene og elektronikkbransjen ungdom mot feil bruk av hodetelefoner.

Det har blitt rasende populært å høre på musikk, hvor som helst, når som helst. Musikkspillere er blant de heteste it-produktene og Apples kan takke Ipod-suksessen for mye av oppturen de siste årene.

Men i det siste har det blitt flere og flere som mener at ufornuftig bruk av hodetelefoner kan skade hørselen. Pete Townshend, gitarist i det legandariske rockebandet The Who, frykter at flere vil havner opp med like dårlig hørsel som han selv har. Også andre undersøkelser har vist at for mye bruk av hodetelfoner kan skade hørselen.

Nå går norske Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) ut med en regelrett advarsel til norske forbrukere: uoriginale hodetelefoner ødelegger hørselen, skriver Aftenposten.

Fraråder uoriginale hodetelefoner

På sine nettsider advarer DSB om farene ved å bruke uoriginale ørepropper og faren for lydsjokk som kan oppstå når mp3-spillere utsettes for statisk elektrisitet.

Informasjonssjef Erik Andersen i bransjeorganisasjonen Elektronikkbransjen slutter seg til.

- Vi fraråder bruk av uoriginale hodetelefoner og ørepropper, sier Andersen.

- Hodetelefonenes egenskaper er tilpasset spilleren de blir levert med, og uoriginale hodetelefoner kan i enkelte tilfeller levere så høye lydtrykk at det blir helseskadelig.

Les hele saken på Aftenposten.