Mer it i grunnskolen

Mer it i grunnskolen

Silicon Valley-kjempene trenger flere it-folk, og etterspør mer data i grunnskolene.

Industrikjempene i it-bransjen, inkludert Microsoft, Google, Twitter og Salesforce.com, har gått sammen om å skrive et brev til guvernøren i California, Jerry Brown, ifølge amerikanske Computerworld.

Trenger flere it-folk

I brevet, som er skrevet i samarbeid med representanter utdanningssektoren og i regi av organisasjonen Code.org, tilbyr selskapene å gå sammen med delstaten om å øke dataundervisning og kompetanse i K-12 (amerikansk grunnskole).

Selskapene ser med gru på tall som viser at hele 90 prosent av grunnskolene i delstaten ikke tilbyr it-fag av noe slag på timeplanen, og viser til skrikende mangel på dyktige it-folk. De regner med at det er omlag 70.000 ledige it-jobber i California - omtrent 16 stillinger for hver it-student som fullfører utdannelsen.

Organisasjonene og virksomhetene som har underskrevet brevet ber også om et møte med guvernøren for å diskutere tiltak, og hvordan de sammen «kan gjøre California om til en pionér i datavitenskap».

Store forskjeller

I brevet til guvernøren uttrykkes det også bekymring for teknologiskillet mellom forstedene og urbane og strøk, og mener at mangelen på tilgang på teknologi i urbane og rurale skoler skaper ulikhet i samfunnet. Bekymringen går ut på at enkelte grupper blir forbigått.

I hele delstaten var det totalt bare 74 afro-amerikanere og 392 latin-amerikanere som tok eksamenen «Advanced Placement Computer Science» i 2013.

- Fellesmålet vårt bør være at alle K-12 elevene har tilgang til datavitenskap av høy kvalitet, heter det i brevet.