Mer sikkerhet for smb-selskaper

F-Secure lanserer en ny tjenesteplattform for operatører, som er rettet mot sikkerhet i smb-markedet.

F-Secure lanserer sikkerhetskonseptet Service Platform for Business. Dette gir muligheter for tjenesteleverandører som ønsker å tilby sikkerhetstjenester til smb-markedet.

 

- Dette er en hel ny plattform for sikkerhet, sier Dag Arne Jarstad i F-Secure til Computerworld.no.

 

Mange norske smb-er

 

Tjenesten er basert på F-Secures anti-virus klient og administrasjonsportal, og tilbyr beskyttelse mot sikkerhetstrusler.

 

Økt automatisering og enkel administrasjon gjør at bedrifter vil benytte vesentlig mindre tid på å implementere og administrere sikkerhet enn tidligere.

 

- F-Secure Service Platform for Business er et tilbud til isp-ene og teleleverandørene. Disse kan videreføre dette tilbudet til bedriftene. I Norge er det mange smb-selskaper, og vi mener vi har en del å hente her. Men det er for tidlig å sette mål. Vi tror fire-fem store isp-er i Norge er aktuelle for dette produktet, sier Jerstad.

 

F-Secure Service Platform for Business beskytter mot virus, spyware, ondsinnet kode og har inntrengningsvern. I tillegg inkluderes brannmur, spam- og innholdsfiltre. Datamaskiner og nettverk som inngår i denne tjenesten kan kontrolleres gjennom en webbasert administrasjonsportal.

 

En oppdatert oversikt over sikkerhetsstatus er tilgjengelig 24 timer i døgnet, sju dager i uka i sanntid, og sikkerhetstiltak kan iverksettes umiddelbart. Kundene kan selv administrere og ta kontroll over eget nettverk, eller sette ut dette til ISP’en, skriver selskapet i en pressemelding.