-- Mer trøkk i pda-markedet i år

-- Mer trøkk i pda-markedet i år

Et problem med undersøkelser og tall om markeder er at de ikke alltid kan sammenlignes.
Det kan derfor være fornuftig å høre hvordan markedet ser ut for en som lever av å selge pda-er, smarttelefoner og mobiler. Daglig leder i Idedata, Geir Larsen, kan fortelle at salget i 2003 ble omtrent som i 2002. Det vil si at de omsatte for rundt 35 millioner kroner. I år kan det bli bedre.

-- Vi merker klart et større trykk i markedet. De modellene som etterspørres er Palmone Tungsten E og Tungsten T3, HP Ipaq 5550 og 2210 og Qtek 2020. Ifølge Larsen tar Pocket PC-baserte pda-er innpå Palm-enheter, men det er fortsatt Palmone som selger best, sier Larsen.

Han kan fortelle at det fortsatt er flest bedrifter som kjøper, men at det kommer stadig flere private til som kunder. Og da særlig på smarttelefoner. Sony Ericsson P900, Qtek 8080 og Tungsten W selges i større grad til privatpersoner.

-- Flere etterspør gps-løsninger. Mye til båtbruk, men etterspørselen til bilbruk øker veldig. Og det er ikke rart; det må prøves for at man kan se hvor bra det er. Selv er jeg ikke kjent i Oslo, men finner alltid frem takket være gps, sier Larsen.