Merkantildata skifter navn

Nå er det offisielt: Merkantildata har endret navn til Ementor. Samtidig slås datterselskapene Eterra og Ementor sammen. Totalt skal konsernet spare 120 millioner kroner på endringen.
Glem Merkantildata. Glem Eterra. Fra i dag heter alt sammen Ementor.

Det var på resultatpresentasjonen i april konsernsjef offentliggjorde det nye navnet på norges største it-leverandør. Valget falt på Ementor etter en totalvurdering blant ledelsen i selskapet.

-- Vi hadde fire alternativer. Et nytt navn mente vi var unødvendig ettersom vi allerede har flere gode merkenavn i konsernet. Merkantildata har for lengst sluttet å sende fakturaer til kunder etter at datterselskapene Eterra og Ementor ble opprettet. Valget falt på Ementor fordi "mentor" betyr rådgiver og fordi vi mener dette er et bedre navn for fremtiden enn Eterra, sier visekonsernsjef Steinar Sønsteby i Ementor.

Slår sammen

Navnebyttet betyr også at konsulentselskapet Ementor slås sammen med systemintegratoren Eterra. På denne sammenslåingen regner selskapet med å spare 120 millioner kroner i året.

Besparelsen består i nedbemmaninger på cirka 150 ansatte, flytting til felles kontorlokaler og felles it-systemer.

Ny konsernledelse

Sammenslåingen fører også til endringene i selskapsstrukturen. Morselskapet Ementor ASA vil ha fire datterselskaper, Ementor Norge AS, Ementor Sverige AB, Ementor Finland OY og Ementor Danmark A/S.

Men også konsernledelsen skjer det endringer. Ut går Ementor-sjef Lars Erik Johannessen. Han blir sjef for konsulent-virksomheten i Ementor Norge og rapporterer således til norgessjef Sverre Bjerkeli.

Konsernledelsen vil bestå av Arne A. Jensen (konsernsjef), Steinar Sønsteby (visekonsernsjef), Gottfred Langseth (økonomidirektør) og Ole Morten Settevik (direktør for forretningsutvikling).

Selskapet fikk også på fredagens generalforsamling ny styreformann. Administrerende direktør Åge Korsvold i Kistefos (største aksjonær i Ementor) erstatter Riulf Rustad som styreformann.

Ny børsticker

Et resultat av navnebyttet er at selskapets børsticker MED blir endret til EME. Det vil være mulig å handle aksjer i selskapet med den nye tickeren førstkommende fredag.