Mest sexy i desember

Mest sexy i desember

Årets siste produkter lanseres nå i Japan. Her er de kuleste av de kule dingsene.

Det er ingen tvil om at det også til neste år stilles store forhåpninger til salget av konsumentelektronikk. HDTV, harddiskopptakere og digitale mediespillere kniver om oppmerksomheten og på grunn av den sterke konkurranse kuttes prisene raskere enn noensinne.

 

For eksempel selges nå en 32-tommers LCD-TV med HD-oppløsning for drøye 5 500 kroner (99.800 Yen) i japanske nettbutikker. En pris som hadde vært utenkelig for bare noen måneder siden. Selvfølgelig har ikke denne TVen alle finesser man finner i høyere prisklasser, men dette er heller et spørsmål om hvor mye man er villig til å betale.

 

Her er de kuleste nyhetene vi har plukket ut denne måneden.

Harddiskopptaker på en terabyte

Først kom Hitachi og nå er også Toshiba klar med harddiskopptakeren RD-T1 som har en hel terabyte til rådighet. Selv om dette kan virke imponerende, trenger man såpass stor plass straks man vil bunkre opp høyoppløselige TV-sendinger. Toshiba opplyser at 1 TB skal rekke til 130 timer HDTV.

 

 

For øyeblikket vil harddisker være eneste fornuftig medium for å lagre HDTV. Opptakere for HD-DVD er fortsatt ikke tilgjengelig og de få Blu-ray opptakerne som finnes vil ikke være kompatible med fremtidige versjoner av Blu-Ray.

 

Av andre egenskaper kan vi nevne at RD-T1 kan tilkobles internett for nedlasting av elektronisk programguider og den har selvfølgelig HDMI-grensesnitt. Og kan du ikke hente ned sendinger i HDTV-format kan spilleren skalere opp bildet på ordinære DVD-filmene slik at de i det minste tar seg bedre ut på en HDTV.

 

Toshiba RD-T1 kommer for salg i Japan i slutten av desember for 1.890 dollar, eller drøyt 12.500 kroner.

 

Web: www.rd-style.com

 

Sharp W-Zero3

Selv om nordmenn flest vil ha mobiltelefoner med PDA-funksjonalitet er det faktisk mange japanere som helst vil ha PDAer med telefonfunksjonalitet. Sharp slipper nå en variant ved navn W-Zero 3 PDA.

 

Sharp W-Zero3

 

W-Zero3 er basert på Windows Mobile 5.0 og har en 3.7-tommers skjerm med en oppløsning på 640 x 480 punkter (VGA). Den har selvfølgelig integrert WLAN og leveres med mobilnettleseren fra Opera.

 

Enheten støtter telefoni via Personal Handyhone-system (PHS), som i Japan gir en båndbredde på 64 kilobit i sekundet. Det er videre støtte for en rekke filformater som Word, Excel, Powerpoint og PDF. Dingsen er foreløpig kun tilgjengelig i Japan, hvor den det dannet seg lange køer utenfor butikkene når den ble lansert. Prisen for herligheten er 332 dollar, eller ca. 2 200 kroner.

 

Web: www.willcom-inc.com

 

MiniDisc med superbatteri

Det er kanskje ikke så rart at JVC er stolte av sin nyeste MiniDisc-spiller. Den kompakte enheten ved navn XM-C37 skal levere musikk sammenhengende i hele 105 timer i «long-play»-modus. Med andre ord er det ikke lengre noen vits i å skryte av 20 timers batterilevetid på en moderne Ipod.

 

JVC XM-C37

 

Og når batteriet først skulle ta slutt tar det faktisk bare 20 minutter å lade spilleren for nye 15 timer. Modellen blir tilgjengelig i Japan 2. februar 2006, og vil koste 166 dollar.

 

Web: http://www.jvc.co.jp/audio_w/product/portable/xm-c37

Klokkerevolusjon fra Seiko

Seiko lover å snart være ute med en verdensnyhet på klokkefronten. Seiko Spectrum Watch viser tiden på en helt spesiell skjerm som bøyer seg etter håndleddet. Slike fleksible skjermer har nylig gjort sitt inntog i markedet og vi kan garantere deg at det ikke er siste gang du ser et slikt produkt.

 

Seiko Spectrum Watch

 

Hvis du vil kjøpe denne klokken bør du imidlertid både være rask og ha mye penger til rådighet. Seiko har bestemt at de kun skal produsere 500 enheter, og 300 av disse skal selges utenfor det japanske markedet for 2 175 dollar stykket. Altså nærmere 14 500 kroner.

 

Web: www.seikowatches.com

Overvåkningsmobil for barna

At verden ikke lengre er så trygg som den var er ikke noe nytt, men i Japan er stadig flere foreldre faktisk bekymret for å sende sine barn ut for å leke ettersom kidnapping og drap stadig oftere preger de daglige nyhetssendingene.

 

Det japanske mobilselskapet NTT DoCoMo vil nå introdusere spesielle mobiltelefoner som lar deg overvåke barna på en sikker måte.

 

Telefonene er laget slik at det ikke er mulig å slå av lokaliseringsfunksjonen og alle innstilingene er passordbeskyttet. Man SA800 fra NTT DoCoMo trenger dessuten spesialverktøy for å fjerne batteriet. Hvis telefonen er skrudd av skal den også være i stand til å slå seg på automatisk for å sende fra seg posisjonen ved gitte intervaller.

 

Foreldrene kan følge telefonens bevegelser via sin egen mobil eller se detaljert informasjon over området på nettet. Man kan på oppfordring få tilsendt posisjonen regelmessig som en MMS, for eksempel hvert kvarter, halvtime eller time.

 

Telefoner har også en integrert panikkalarm barna kan aktivisere hvis de føler seg truet. Når alarmen aktiviseres sendes det ut et lydsignal på 100 desibel og telefonen foretar automatisk en oppringning til tre forhåndsregistrerte telefonnumre, på samme måte som en vanlig trygghetsalarm.

 

Telefonen kommer i salg i Japan i løpet av mars 2006. Hva den vil koste er ikke foreløpig ikke kjent.

 

Web: http://www.nttdocomo.co.jp

 

Trådløs plasma-TV

LG har klippet ledningene på et monster av en flatskjerm og bidrar til å bli kvitt kabelsalaten i stua. Plasmaskjermen 50PB2DW mottar sine signaler trådløst fra en ekstern tilkoblingsenhet slik at du unngår LG 50PB2DWforstyrrende elementer når denne skjønnheten henger på veggen.  Skjermen kan også vise bilder trådløst fra et digitalkamera eller en mobiltelefon, men dessverre må man fortsatt koble til en ledning for hente å strøm.  

 

Plasma TVen skal etter planen lanseres på Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar og har allerede blitt tildelt prisen for beste oppfinnelse 2006 av Consumer Electronics Association.

 

Foreløpig vet vi ikke hva den vil koste.

 

Web: www.lge.com

Lag DVD uten PC

Sony mener det er en økende tendens at hjemmevideo og digitale bilder blir liggende ubrukt på DV-kassetter og minnekort fordi det er for tungvint å overføre innholdet til et mer håndterlig medium. 

 

Sony DVDirect VRD-MC1 lar deg imidlertid brenne både film og digitale bilder på DVD uten bruk av PC. Som med dagens VRD-VC20-variant, kan nykommeren overføre videoopptak direkte fra kameraets DV-kassett til en DVD-plate i sanntid. Nytt er imidlertid at man kan gjøre det samme for stillbilder fra et digitalkamera, slik at man enkelt kan produsere «lysbildeshow» på DVD-plater.

 

Sony DVDirect VRD-MC1

 

Maskinen er utstyrt med en to tommers fargeskjerm og har integrerte kortlesere for en rekke minnekort. Den kan også kobles direkte til en Pictbridge-kompatibel blekkskriver for å skrive ut stillbilder fra et minnekort eller en DV-kasett.

 

I tillegg til FireWire og USB 2.0-kontakter har den også analoge inngang for lyd og bilde, slik at man kan benytte enheten for å overføre gammel analogvideo fra for eksempel VHS-kassetter til DVD-plater.  

 

Sony DVDirect VRD-MC1 blir tilgjengelig i løpet av januar, men du kan allerede nå forhåndsbestille den hos Sony. Prisen er oppgitt til 299 dollar eller ca. 1.980 kroner.

 

Web: SonyStyle.com

 

Paparazzi-mobil

Foreløpig er det heller få mobiltelefoner som tar gode bilder, men nå har japanske Toda Seiko laget et eksternt teleobjektiv som hektes utenpå mobilens kamera ved hjelp av en magnet. Produsenten tilbyr også et vidvinkelobjektiv og et makroobjektiv for deg som ønsker dette. Mobilobjektivene koster rundt 7000 yen, eller omkring 400 kroner. Inntil videre kan de kun kjøpes i Japan. 

Mobilobjektiv fra Toda Seiko

 

Web: www.toda-seikoh.jp/english/p_cell/index.html

 

MP3-spiller med WLAN

OK, denne er ikke fra Japan, men den fortjener å komme med på listen. Endelig blir det slutt på kabler, PCer og annet rot for å hente ned musikk til din bærbare mediespiller. Det amerikanske selskapet Tao har utviklet verdens første MP3-spiller med integrert WLAN. Ingen tvil om at dette vil varsler en ny trend for neste generasjon MP3-spillere.

 

Spilleren er utstyrt med en harddisk på 20 gigabyte og har WLAN Taos MP3-spiller med WLAN basert på 802.11.b-standarden. Tao har fått med seg partnere som SoniqCast og PassAlong Networks som skal sørge for at musikken kan leveres direkte til spilleren via trådløse nettverk. Et integrert program søker automatisk opp nærmeste trådløse sone, slik at du kan koble deg opp mot musikktjenesten enten du er hjemme eller i byen.   

 

Ifølge utviklerne er spilleren basert på Windows CE og skal ha et grensesnitt med enkel navigering og bakgrunnsbelyst LCD-skjerm. Den har også uttak for to hodetelefoner og en integrert kortdistanse FM-sender for overføring av musikken til nærmeste radio. Og nå er dette faktisk lovlig i Norge.

 

Spilleren skal lanseres tidlig i 2006 og kan kjøpes via nettet. Hva den vil koste er foreløpig ikke kjent.

 

Web: www.taolife.com/wmp_prod.htm