Mest sexy i februar

Mest sexy i februar

Asiatiske dingsefabrikanter skuffer ikke når det gjelder å finne opp kule ting vi har lyst til å bruke penger på.

I denne månedens dingse-kavalkade dreier det meste seg om multimedia. Vi presenterer et par meget interessante videokamera, en videoopptaker som kan gjøre og spille det meste samt noen virkelig kule mobiltelefoner.

Videoopptak rett på harddisk

DCR-SR100 er det første kameraet fra Sony som ikke lagrer opptakene på dvd eller tape. Kameraet inneholder en harddisk på 30 gigabyte og tar opp video i MPEG2-format.

 

Opptak kan gjøres i tre ulike modus: HP, som leverer 9 megabit per sekund (Mbps), SP med 6 Mbps og LP (3Mbps). Avhengig av opptaksmoduset gir dette opptak på mellom 7 timer og 20 minutter og 20 timer og 50 minutter, ifølge Sony.

 

Kameraet har USB 2.0 for overføring av opptakene til en PC. Det har 10X optisk zoom og Sonys Nightshot-system som gir mulighet for opptak også når det er mørkt. Visningsskjermen er på 2,7-tommer. I Japan er kameraet i salg fra 3. mars, til en pris på ca. 7.000 kroner. Salgsdato i Europa er foreløpig ukjent.

 

Sony er ikke først ute med denne typen kameera. Blant annet kom JVC med et videokamera med 30 gigabyte harddisk og lignende opptaksmuligheter allerede i fjor sommer.

 

 

I Japan vil kameraet dukke opp i butikkene 3. mars og koste 1 170 dollar eller rundt 7 850 kroner.

 

Web: www.sonystyle.com

 

Portabel multispiller fra Panasonic

Ved første øyekast kan Panasonic DVD-LX97 ligne på en helt vanlig bærbar DVD-spiller utstyrt med en ni tommers lcd-skjerm. Modellen har imidlertid noen egenskaper som gjør den mer interessant enn de fleste andre vi har sett hittil.

 

I tillegg til å spille av DVD-filmer har enheten en integrert turner for å motta digital tv over Japans kommende mobilnett. Den har også en integrert leser for SD-kort (Secure Digital) og kan spille av både lyd og bilde rett fra minnekort samt CD-plater med musikk i MP3-format og video CDer.

 

Om dette ikke er nok har den også en kortdistansesender for FM-signaler slik at du kan spille musikk fra enheten på stereoanlegget i stua eller i bilen.   

  

Modellen vil komme for salg i Japan 15. mars hvor den vil koste rundt 90.000 Yen eller ca. 5 100 kroner. Dessverre har ikke Panasonic noen foreløpige planer om å gjøre den tilgjengelig i Europa.

 

Web: panasonic.jp/dvdplayer

 

HD-video rett på minnekort

I slutten av februar slipper Sanyo Electric videokameraet Xacti DMX-HD1, som er i stand til å ta opp høyoppløselig video i MPEG4-format direkte på et SD-kort (Secure Digital).

 

Modellen støtter 720p (1280 x 720 piksler) med 30 bilder i sekundet. Dog er dette den laveste av de to HDTV-standardene og finnes allerede videokamera på markedet som støtter 1080i (1920 x 1080 piksler). Disse benytter derimot ordinære DV-kasetter.

 

Hvis størrelse og pris er et viktig argument er Xacti DMX-HD1 det minste og rimeligste HD-kameraet vi hittil har sett. Det veier kun 235 gram og vil koste 120.000 Yen eller rundt 6.800 kroner.

  

Ellers kan vi nevne at modellen er utstyrt med 10X optisk zoom.

 

Web: www.sanyo-dsc.com/products/

Samsung T-DMB videomobil

Samsung SGH-P900 blir den første mobiltelefonen i Europa som kan motta digitale TV-sendinger. Samsung vil ha en offisiell Europa-lansering av modellen på 3GSM-konferansen i Barcelona neste uke.

 

SGH-P900 støtter T-DMB (Terrestrial Digital Multimedia Broadcasting) som blant vil benyttes til testsendinger i forbindelse med årets fotball-VM i Tyskland. T-DMB er allerede etablert som en standard for TV-sendinger på mobiltelefoner i Sør Korea. Teknologien baserer seg på DAB (Digital Audio Broadcasting).

 

Telefonen er utstyrt med en 2,2-tommers LCD-skjerm med en oppløsning på 320 x 240 piksler (QVGA). Det er mulig å dreie skjermen 90 grader, slik at man kan se TV-sendingene horisontalt mens man holder telefonen vannrett. I tillegg til å se direktesendt TV har telefonen også mulighet for å gjøre opptak av programmer. Av lagringsplass har den 128 MB til rådighet.

 

Av videoformater støttes MPEG4, H.263 og H.264 samt lydformatene MP3, AAC og AAC plus.

 

SGH-P900 måler 92 x 49 x 26 millimeter og har en vekt på 124 gram. Av andre egenskaper er telefonen utstyrt med Bluetooth, USB og støtte for direkteutskrift av bilder via PictBridge.

 

Samsung har enda ikke avslørt prisen, men vi gleder oss uansett. Koste hva den koste vil.  

 

Web: www.samsungmobile.com

 

Alt-i-ett-videoopptaker

Her er videospilleren for deg som ønsker å være representert i både fortid, nåtid og fremtid. Sharp DV-ARV22 kan spille av både tradisjonelle VHS-kasetter og DVD-plater samtidig som den kan gjøre opptak av høyoppløselige tv-sendinger på en 250 gigabyte harddisk. Spilleren dukker opp i Japan i løpet av mars hvor den vil koste 150.000 yen, eller rundt 8.500 kroner.

 

Web: www.sharp.co.jp/products/dvarv22

 

Heftig musikkmobil

Sør-kreanske Pantech fosøker å gjøre det samme med mobiltelefoner som Apple gjorde med MP3-spillere. Pantech IM-U110 har 1 GB flashminne for lagring av musikk og vil dermed ta opp konkurransen med ordinære MP3-spillere.

 

Til forskjell fra andre produsenter av musikktelefoner har Pantech heller valgt å satse på stor intern lagringsplass fremfor å basere seg på utskiftbare minnekort.     

 

Pantech hevder telefonen skal være utstyrt med produsentens egenutviklede medieavspiller og støtter musikkfiler lagret i AAC-, AAC Plus- og MP3-format. Den kan også vise video i MPEG4-format. I tillegg har telefonen et kamera på 2 megapixel og er kompatibel med PictBridge-standarden, slik at du kan skrive ut bildene direkte på en blekkskriver.

 

Telefonen vil koste 650 dollar, men blir dessverre kun tilgjengelig i Sør Korea.

 

Web: www.pantech.co.kr