Microsoft advarer mot Microsoft

En fersk sikkerhetsoppdatering som skal rette opp kritiske feil i Windows, har selv en alvorlig feil. Den bør absolutt ikke installeres, advarer Microsoft.

Microsoft hadde sin månedlige lappedag, "patch tuesday", tirsdag 11. oktober. Men alle lappesakene var ikke like tette.

Fredag gikk selskapet selv ut og advarte mot å installere en av oppdateringene. Feilen ligger i en Windows-komponent for transaksjons-prosessering, Microsoft Distributed Transaction Coordinator (MSDTC).

Om man installerer denne oppdateringen, risikerer man at pc-en ikke lar seg starte opp, at brannmuren i Windows ikke virker, at visse applikasjoner ikke lar seg installere eller starte og at man ikke finner innholdet i mappen for nettverkstilkoblinger.

Kan rammes av orm

Oppdateringen, som skulle reparere fire feil i Windows 2000,Windows XP, og Windows Server 2003, kan ifølge flere eksperter bli utnyttet av en orm i løpet av de nærmeste dagene.

Men problemet oppstår ifølge Microsoft bare når standardinnstillingene for tillatelser i en Windows-katalog er endret. Progamvareselskapet har mottatt "enkelte rapporter" om problemer fra kunder, men ser nærmere på saken, skriver Cnet News.

Brukere som opplever problemer etter å ha installert oppdateringen som kom med sikkerhetsbulletin MS05-051, kan trøste seg med at de, ifølge Microsoft, likevel vil være beskyttet mot eventuelle angrep som forsøker å utnytte feilen.

Microsofts feilmelding og framgangsmåten for å løse problemet finner du her.