Microsoft bruker norsk kartselskap

Med kartinformasjon av det norske selskapet Blom skal Microsofts Windows Local Live slå Google Earth ned i støvlene.

I går bekreftet Microsoft at geografisk informasjon fra norske Blom skal brukes i neste Windows Local Live. Blom meldte 17. mars 2006 at selskapet hadde inngått en betydelig kontrakt med et stort internasjonalt selskap om bruk av Pictometry data for hele Europa.

- Dette er en lagsiktig avtale, som gir oss inntekter på mellom 50 og 70 millioner kroner de neste fem årene. I tillegg kan vi få flere avtaler med andre selskaper som ønsker å bruke Microsofts tjeneste kommersielt, sier daglig elder Dirk Blaauw til Computerworld.no.

Ifølge Blaauw vil tjenesten være en direkte konkurrent for Google Earth.

- Ja, Microsofts tjeneste ligner på den, men vår informasjon er på detaljnivå mye bedre. Google bruker satellitt-bilder, vi har 3D informasjon samlet av tredve fly med spesielle sensorer, sier Blaauw.

Selskap i vekst

Selskapet er meget tilfreds med at Microsoft har funnet Bloms produkter og kapasitet best egnet for `Windows Local Live`. Blom er sikre på at disse nye tjenestene fra Microsoft vil danne basis for en ny generasjon av web-tjenester basert på geografisk informasjon, skriver selskapet i en pressemelding.

Den 5-årige avtalen med Microsoft åpner for utvidet bruk av databasen til også og omfatte tjenester og produkter for B2B segmentet. Partnerne vil søke å utarbeide egen avtale om utvikling og bruk av slike applikasjoner.

Blomgruppen skal innen april 2008 levere Pictometry data for alle byer med mer enn 50 000 innbyggere i til sammen 23 europeiske land. Totalt vil mer enn 900 byer inngå i databasen, som vil bli den første av sitt slag i Europa. Databasen vil bli tilbudt til andre offentlige og private selskap på kommersielle vilkår. Arbeidet med oppbyggingen av databasen går etter planen.

Blom har hovedkontor i Oslo med 50 ansatte, og kontor i ti andre europeiske land. Med selskapets produksjonsfasiliteter i Indonesia og Polen har Blom samlet rundt 900 ansatte.

- Vi vil ansette nye folk, men hvor mange på grunn av denne avtalen er vanskelig å si. Vi er et selskap i vekst, sier Blaauw.