Microsoft dropper sikkerhetsoppdatering

Microsoft har besluttet å kutte ut sin månedlige sikkerhetsoppdatering etter at de støtt på en uspesifisert kvalitetsfeil i patchen som skulle slippes neste tirsdag.

Torsdag forrige uke sa Microsoft at de ville komme med en sikkerhetsoppdatering neste uke som skulle fikse en kritisk feil i Windows. Dagen etter snudde Microsoft og sa at selskapet hadde endret mening: De kommer ikke til å slippe noen sikkerhetsoppdatering i det hele tatt denne måneden.

Microsoft slipper de fleste sikkerhetsoppdateringene den andre tirsdagen i måneden, hver måned - en dag som går under navnet "Patche tirsdagen" i sikkerhetsmiljøene.

Programvaregiganten vil ikke si eksakt hva som forårsaket endringen i planene.

- Det var et kvalitetsspørsmål. De fant noe som fikk dem til å innse at det var best å ikke slippe sikkerhetsoppdateringen denne måneden, sier en talsperson i Microsoft, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Andre gang det skjer

Talspersonen legger til at Microsofts sikkerhetsteam besluttet at de hadde behov for å kjøre ytterligere tester av sikkerhetsoppdateringen.

Dette er den andre gangen Microsoft har bestemt seg for å ikke slippe en planlagt sikkerhetsoppdatering siden selskapet begynte med faste sikkerhetsoppdateringer i fjor.

Det er også andre måneden på rad hvor kvalitetsspørsmål har spolert den månedlige programvareoppdateringen. I august slapp Microsoft en korrupt versjon av en patch for Explorer, med det resultat at tidlige brukere som lastet ned patchen, ikke fikk installert programvarepatchen.