Microsoft fisker i open-source leiren

Microsoft prøvde nylig å lure open-source guru Eric Raymond over til selskapet. Bill og gjengen ble blankt avvist.

I forrige uke prøvde en hodejeger fra Microsoft å hente en av open-source bevegelsens mest synlige talsmenn, over til "feiendens" leir, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Det er Eric Raymond selv som forteller om rekrutteringsforsøket.

Sist torsdag mottok Raymond en epost fra en Microsoft-hodejeger som spurte ham om han ville være interessert i å diskutere en stilling hos programvaregiganten.

Ifølge Raymond tenkte han aldri seriøst på saken.

- Jeg synes det var et helt vanvittig og tullete tilbud som ikke fortjente annet enn en tilsvarende respons, sier Raymond.

Blankt avslag

Raymond er en av grunnleggerne av Open Source Initiative-gruppen som definerte begrepet "open source". Han har vært en konstant og svært høyrøstet kritiker av Microsoft.

I en epost til hodejegeren, som senere ble publisert på Raymonds nettsted, avslo open-source-guruen tilbudet med skadefryd:

"Hva hadde du tenkt å gjøre resten av ettermiddagen? Tilby jobber til Richard Stallman og Linus Torvalds? Eller hadde du tenkt å holde deg til noe enklere som å snakke med Pave Benedict om å gå i bresjen for en satanistorgie?. Jeg har faktisk vært noe svært nært ditt selskaps verste mareritt siden 1997".

En viss suksess

Linus Torvalds forteller at han ikke har blitt kontaktet av Microsoft-hodejegere, men han er kritisk til Raymonds svar på henvendelsen. Han mener den ikke akkurat oppfordrer til dialog mellom Microsoft og open-source-bevegelsen.

Men Microsoft har faktisk hatt en viss suksess med å rekruttere fra Linux-miljøet. Tidligere i år ansatte Microsoft Daniel Robbins, grunnleggeren av Gentoo Linux-distribusjonen. Og i 2003 ansatte selskapet en tidligere IBM-topp, Bill Hilf, som i dag leder Microsofts Linux lab.

Raymond forteller at han også nylig har blitt kontaktet av Google, og at han var mye vennligere overfor dem.