Microsoft forenkler Longhorn

Microsoft forenkler Longhorn

Microsoft tar ut en av de viktigste nye komponentene som skulle gjøre det nye operativsystemet revolusjonært.
Microsoft kommer ikke i mål med XP-oppfølgeren Longhorn. Selskapet har utsatt lanseringen gang etter gang. Under deadline-press har Microsoft nå bestemt å bruke mer av XP-kjernen enn planlagt for å få Longhorn ut på gata.

Microsoft har brukt masse tid på WinFS, som skulle bli en viktig del av fundamentet i Longhorn. WinFS ble annonsert av Microsoft som en av de viktigste endringene, men nå har selskapet utsatt utviklingen til senere versjoner av Longhorn.

Utsettelsen er et stort tap for Microsoft, i hvert fall markedsføringsmessig. Bill Gates sammenlignet WinFS i fjor oktober med den hellige gralen. WinFS skulle gjøre Longhorn til "den viktigste lanseringen av dette tiåret, på lik linje med Windows '95", skrøt Gates.

WinFS er et nytt konsept for å lagre filer og gjøre dem tilgjengelige, og er basert på SQL Server 2005 som lanseres neste år. Tanken bak er at innhold får xml-koder, som gjør det mulig å bruke dem i de ulike applikasjonene uten problemer.

Longhorn kommer først på markedet med det gamle nlfs-systemet. Markedet har reagert med skuffelse på Microsofts kunngjøring. Analytikerne mener at med denne avgjørelsen blir ikke Longhorn mer enn neste versjon av Windows.

- Det ser ut om Longhorn har sluttet å eksistere. Vi får en oppdatert versjon av Windows i 2006 som bærer dette navnet, men det er alt, sier Rob Helm i analyseselskapet Directions on Microsoft.