Microsoft fornærmet Apple

Microsoft bråstoppet en anti-mac reklame.
Microsoft startet en annonsekampanje for Office på Mac. kort tid senere lanserte selskapet en annen kampanje, mot mac. Nå stoppes kampanjen.

For en uke side la programvareselskapet ut en annonseartikkel om en kvinne som forklarer hvorfor hun har konvertert fra Mac til pc.

- Ja det er sant, jeg liker Microsofts Windows XP så mye at jeg har endret hele min datainfrastruktur. Windows XP gir mer flere valg, bedre fleksibilitet og kompatibilitet med resten av verden, sier kvinnen i annonsen.

Vinklingen er svært ubeleilig sett med Apples øyne. De to gamle fiendene har lenge samarbeidet og prøver så godt de kan å samarbeide. Men det er ikke lett. Siste sommer beskyldte Microsoft Apple for å ikke gjøre nok for å få brukerne over på Office. Forrige uke forsvant Microsofts toppleder for mac-samarbeidet, Kevin Browne, og selskapet har ikke kunngjort noen etterfølger.

Denne uken startet Microsoft en reklamekampanje for å promotere Office for mac. Dette ble sett som et tegn på at forholde hadde roet seg, men antimac-reklamen som samtidig kom på Microsofts web har svekket bildet av Microsofts samarbeidsvilje.

Microsoft har fjernet mac-til-pc-reklamen og kommet med en offisiell beklagelse.