Microsoft fryser lisenspriser

Microsoft fryser lisenspriser

Lisensprogrammet Software Assurance skal gjøres mer kundevennlig, mens prisene fryses, lover Microsoft.

Software Assurance er Microsofts spesielle lisensprogram for store bedrifter. Hensikten med programmet er å spre progamvareinvesteringer samt oppnå bedre tjenester for vedlikehold og integrasjonsrådgivning.

Men programmet har høstet mye kritikk for høye priser. Det har også vært hevdet at Vista vil skru opp kostnadene kraftig for eksisterende kunder, og i Norge er det blant annet i enkelte kommuner frykt for at Vista vil gi Microsoft et enda bedre tak på markedet.

Det har også vært endel debatt grunnet at programmet utelukkende skal videreføres for kunder som investerer i Enterprise-versjonen av Windows Vista.

Ram Dhaliwal, Microsoft-sjef for lisensprogrammer i Storbritannia, sier til The Register at Software Assurance vil inkludere flere nye tjenester, som at man i planleggingen for utrulling i pc-miljøer kan få sponset konsulentbistand.

- Og det blir ingen endring i prisene, sier Dhaliwal til The Register.

Han hevder også at Sofware Assurance passer til bedrifter av alle størrelser, og anbefaler nettverktøy til å avgjøre hvilke lisenstyper som er rimeligst for bedriften.

Les mer om Software Assurance her.