Microsoft holder serverfest på Rockefeller

Microsoft holder serverfest på Rockefeller

Med Alex Rosén, Paperboys og Øystein Moan på scenen lanserer Microsoft databasen SQL Server 2005 på Rockefeller torsdag.

Utrullingen av SQL Server 2005 og utviklingsverktøyet Visual Studio 2005 begynner denne uken med et seminarmaraton på konsertstedet Rockefeller i Oslo torsdag.

 

Det er tre år siden den siste versjonen av Visual Studio kom og fem år siden den siste SQL-serveren ble lansert, så mange mener nok at det er på høy tid at Microsoft kommer med noe nytt.

 

Lanseringsdagen har selskapet fem arrangementer. Tre av dem er for publikum. Senere i måneden drar Microsoft-sirkuset videre til Trondheim, Bergen og Stavanger. Men ifølge direktør for server og plattformer i Microsoft, Torstein Harildstad, er alle seminarene fulltegnet og de opererer med lange ventelister.

 

- Vi har aldri opplevd en slik respons som vi gjør nå, sier han.

 

Broket forsamling 

 

At Visma-sjef Øystein Moan er invitert til å fortelle om programvarens fortreffelighet på lederseminaret, er ingen overraskelse, men han må også dele scenen med Alex Rosén, Paperboys og Animal Alpha.

 

Harildstad har store forventninger til de nye produktene, og tror at Microsoft skal kappe ned på forspranget i omsetning som Oracle og IBM har på databaser.

 

Enhetsprisen på SQL Server 2005 blir høyere enn prisen for 2000-versjonen, men Microsoft drar opp en gulrot av sekken til potensielle nye kunder,

 

- Kjøper du SQL Server 2000 nå med vedlikeholdsavtale vil du ha gratis rett til oppgradering til SQL Server 2005, sier han.