Microsoft kjøper nye grensesnitt

Microsoft kjøper nye grensesnitt

Med selskapet Canesta får Micorosft tilgang til teknologi som forenkler samspillet mellom mennesker og maskiner.

Bill Gates sa i 2008 at tastaturet og musen vil være utdatert i løpet av få år.

Nå kjøper Microsoft opp det amerikanske selskapet Canesta, som blant annet står bak utviklingen av datateknologi som åpner for et mer naturlig samspill mellom mennesker og maskiner. Det er ifølge IDG news ikke klart for mye Microsoft betaler for selskapet.

Styrer med kroppen

Canesta produserer databrikker og programvare som gjør det mulig for elektroniske enheter, for eksempel spillkonsoller, å reagere på brukerens bevegelser. Konseptet kan minne om det Microsoft allerede tilbyr gjennom Xbox-tillegget Kinect, hvor brukeren kontrollerer spillet ved hjelp av kroppen.

Gjennom oppkjøpet får Microsoft dermed tilgang til Canestas produkter og teknologi, inkludert 44 patenter.

Virtuelt tastatur

Ett av de første produktene basert på Canestas teknologi er et virtuelt tastatur som kan benyttes sammen med mobile enheter. Tastaturet, som blir projisert mot et hvilket som helst underlag, følger med på fingrenes bevegelser og omdanner dem til tastetrykk på enheten.

Store selskaper på kundelisten

Canesta har lisensiert denne teknologien til selskapet Celluon, som selger produkter basert på denne teknologien til ulike produsenter. Flere store selskaper skal være å finne på Canestas kundeliste, deriblant Hitachi og Honda.

Enkelte løsninger utstyrt med gjenkjenning av hånd- og øyebevegelser finnes allerede på konsumentmarkedet. Blant annet kan Toshibas Qosmio G55 gjenkjenne håndbevegelser til avspilling av multimedia, og selskapet har også eksperimentert med en tv-versjon av teknologien.