Microsoft kommer med flere designverktøy

Microsoft kommer med flere designverktøy

Microsoft vil lansere en suite som skal gi .NET-utviklere verktøy som Adobe og Macromedia har hatt i årevis.

Sparkle Interactive Designer, et nytt verktøy for å lage 3D-animasjoner og grafikk, er en del av suiten som får navnet Microsoft Expression.

I tillegg til Sparkle, omfatter suiten illustrasjonsverktøyet Acrylic Graphic Designer og Quartz Web Designer, et layout- og designverktøy for å lage nettsteder. Alle de nåværende navnene er Microsoft-kodenavn.

Microsoft Expression er nå tilgjengelig som en såkalt Community Technology Preview (CTP), og suiten er forventet å bli lansert i 2006. Ifølge IDGs nyhetstjeneste planlegger Microsoft å tilgjengeliggjøre flere CTP-er før en komplett versjon av suiten lanseres.

Ingen trussel for Adobe og Macromedia

Selv om Expression gir designere et alternativ i forhold til verktøy som Adobe Photoshop, Macromedia Flash og Macromedia Dreamweaver, er det lite sannsynlig at de vil flytte seg i horder fra disse verktøyene over til Expression med det første, ifølge en analytiker som følger utviklerkonferansen PDC.

Macromedias verktøy brukes i stor grad på Apple-plattformen, som fremdeles er førstevalget for grafikere og webutviklere.

- Macromedia og Adobe er ikke så veldig truet fordi de eier den installerte Mac-basen. De fleste designere foretrekker denne plattformen, og jeg ser ikke det som sansynlig at Microsoft vil tilby Expression for Mac med det første, sier analytiker Ron Schmeltzer i Zapthink LLC.

Han mener at Expression fyller et hull i Microsofts egen verktøy-portefølje. Microsoft har ikke hatt et komplett sett av verktøy for grafiske designere, så utviklere som lager applikasjoner for .NET vil nå få designverktøy som er tett integrert med Visual Studio, Microsofts kjerneverktøy for å bygge .NET-applikasjoner.