Microsoft kutter Exchange 5.5

Microsoft kutter Exchange 5.5

Epostsystemet Exchange Server 5.5, og brukerstøtten for programvaren, trekkes tilbake før nyttår.

Microsoft anbefaler brukere å oppgradere til den nyeste versjonen, Exchange Server 2003. En av grunnene er at denne versjonen har sikrere funksjoner for meldings- og samarbeidsfunksjonene. Nærmere informasjon om oppgradering funner du her.

Ifølge Microsoft har antallet brukere av Exchange Server 5.5 falt med rundt 40 prosent det siste året, som vitner om at kundene i stor grad har oppgradert i påvente av at produktet fases ut.

Kun betalt støtte

Ordinær brukerstøtte for Exchange Server 2000 vil fra nyttår bare bli tilgjengelig som en betalt ekstratjeneste.

Den ordinære brukerstøtten omfatter fri støtte ved hendelser, gratis sikkerhetsoppdateringer og såkalte hotfikser som ikke er sikkerhetsrelaterte.

Forespørsler om garantistøtte, designendringer eller nye funksjoner blir heller ikke akseptert etter at den ordinære brukerstøtten fjernes. Såkalt "extended support" gjelder bare forretnings- og utviklingsprogramvare, og ikke forbrukerprodukter, maskinvare eller multimedia, skriver IDG News Service.

Mer infomasjon om brukerstøtten finner du på disse Microsoft-sidene.

Siste oppgradering

Det er ikke lenge siden Microsoft sendte ut en andre "service pack" for Exchange Server 2003 med forbedringer for mobil epost, derunder nye teknologi som kan dytte epost direkte fra Exchange til mobile enheter og enkelte nye sikkerhetsfunksjoner og -forbedringer.

Neste fulle versjon av Exchange, med kodenavnet Exchange 12, er planlagt lansert mot slutten av 2006 eller tidlig i 2007.