- Microsoft lager myndighets-OS

- Microsoft lager myndighets-OS

Ifølge ryktebørsen skal programvarekjempen lage et eget sky-operativsystem for myndigheter.

Det er Zdnet som har fått nyss i at Microsoft jobber med et eget sky-operativsystem rettet spesielt mot myndigheter.

I dag er det Windows Azure og Windows Server som selges til myndigheter - og øvrigheten. Anonyme kilder sier imidlertid til nettstedet at det muligens kommer en eller flere versjoner av Microsofts skyoperativsystemplattform.

«Fairfax»

Kodenavnet til den private skyen skal være Fairfax, som tilfeldigvis også er der Tjenesteadministrasjonen (som minner litt om vårt eget Departementenes servicesenter) holder hus i Virginia, med andre amerikanske etater i nærheten.

Zdnets Mary Jo Foley tror operativsystemet er ment spesifikt for amerikansk forvaltning, og er usikker på om det kommer andre myndighetsversjoner senere. Opplegget vil mine litt om myndighetsversjonen av Office 365, som USA rullet ut for et år siden med adskilt infrastruktur.

I myndighetenes lokaler

Hvis systemet blir en realitet, vil det ikke være tilsvarende Azure som sådan, ettersom Azure kun kjører på Microsofts datasentre. Det vil heller være en skreddersydd versjon av Windows Server, der de fysiske serverne er plassert hos myndighetene, ifølge Zdnet. Likevel antar Foley at Windows Azure Pack vil spille en nøkkelrolle i en slik løsning.

Zdnet har kontaktet Microsoft, men ikke fått noe svar foreløpig. Microsoft har vanligvis en policy om å ikke kommentere rykter.