Microsoft lanserer fildeling

Microsoft lanserer fildeling

En ny tjeneste for fil -og bildeling testes nå.

Microsoft påbegynte i går begrenset beta-testing av nye tjenester for bilde- og fildeling under Windows Live-paraplyen. Tilbudet skal inngå i det Microsoft omtaler som generasjon 2 av Windows Live.

Windows Live Folder skal tilrettelegge for fildeling uavhengig av epost, eksterne usb-enheter eller allmennt tilgjengelige fildelingstjenester. På Live Folder-siden kan brukerne opprette en mappe og velge kontakter fra en liste eller skrive inn epostadressen til en de vil dele filer med.

LES OGSÅ: Slik er hjemmeserveren til Microsoft

Deretter legges filen man vil dele inn i mappen. Når man klikker på "send a link" vil det komme oppe en melding i Outlook Mail med en lenke til filens plassering på nettet, som man kan sende til sine kontakter.

Bare for inviterte

Selv om tjenesten benytter epost for å dele lenken, sendes ikke selve filen, som ligger lagret på nettet og hentes der. I tillegg er adgangen begrenset til inviterte kontakter.

I prøveversjonen vil filstørrelsen være begrenset til 50 MB, og brukerne for opptil 500 MB gratis lagringsplass. Brukerne selv bestemmer om filene kan redigeres eller ikke.

Bilder også

Microsoft prøver også ut en begrenset betaversjon av Windows Live Photo Gallery, en ny tjeneste som utvider funksjonene i bildegalleriet i Windows Vista og blant annet gjør det enklere å dele bilder med andre brukere via Windows Live Spaces.

LES OGSÅ: Bundler Windows Live

Begge testversjonene prøves først ut blant brukere som er spesielt invitert av Microsoft. Versjoner med større tilgjengelighet skal ut i tredje kvartal, mens helt ferdige versjoner av de nye tjenestene skal ut i fjerde kvartal, opplyser Microsoft til IDGs nyhetstjeneste.

Blant de nye progarmmene er også Windows Live Mail og Live Writer. Etter alle Google-lanseringene har Microsoft nå for alvor fått øyene opp for tjenester der vanlig programvare kombineres med nett-tjenester.