Microsoft lanserer ny musteknologi

Microsoft lanserer ny musteknologi

Bluetrack er teknologien som skal utkonkurrere tradisjonelle laser- og optiske mus med pinlig nøyaktighet og funksjon på alle overflater.

(PC World, Seattle) Microsoft lanserte 9. september sin nye mus-teknologi Bluetrack. Dette er en proprietær teknologi som Microsoft på sikt kommer til å implementere i hele sitt utvalg av mus.

Foreløpig er det imidlertid kun to nye mus som kommer til å ha teknologien implementert. Dette er Explorer Mini Mouse og Explorer Mouse. Begge disse produktene kommer til å være tilgjengelige i løpet av september/oktober. Det er mulig det kommer noe senere til Norge, men dette ska vi meddele når vi vet mer om nøyaktig lansering i Norge.

Bluetrack

Hele poenget med Bluetrack er at teknologien skal gjøre det letter å bruke mus på hvilket som helst underlag. Der mange i dag opplever problemer med laser eller optisk mus skal disse problemene nå, om ikke helt være borte, så i det minste være så godt som eliminert.

Bluetrack benytter en stor blå stråle sammen med en ny optisk arkitektur for å få dette til. Microsoft har utviklet en egen bildesensor samt en egen piksel geometri som generer et høyoppløst bilde av unnelaget musen ligger på. Dette til sammen skal gi en meget god nøyaktighet når musen dras over underlaget.

Explorer Mini Mouse fungerer på nesten hvilket som helst slags underlag. Et stort fremskrittt.

Her ser vi undersiden på musen. Usb-senderen har sin plass under musen og slår også musen på når den settes i datamaskinen. Den blå kurven er bare dekorativ.

Positive erfaringer

Vi har så vidt rukket å teste Microsoft Explorer Mini Mouse og vi må innrømme at Microsoft klarer å oppfylle mange av påstandene sine. Etter en tur rundt i hotellrommets mange overflater kan vi konstatere at musen virker like godt på hvitt porselen som den gjøre på skrivebordet.

Vi testet også sofaputer og alle andre overflater vi kunne kommer over med forbløffende godt resultat. Vi skal vel oså nevne at begge de to nye musene er trådløse og benytter 2,5GHz-båndet. Personlig skulle vi gjerne sett at musene benyttet seg av Bluetooth slik at vi kunne unngå usb-sender/mottakeren som denne typen mus er avhengig av. Det ville vært en langt bedre løsning, i alle fall for bærbare, da vi da hadde sluppet å legge beslag på en usb-port bare for å ha en ekstern mus.

Vi vet ikke så my om prisen ennå. Det vi vet er at de amerikanske prisene vi være henholdsvis 99,95 og 79,95 dollar for den store og minimusen. Vi kan vel regne med at prisen blir noe høyere i Norge enn USA.