Microsoft lanserer touch-mus

Microsoft lanserer touch-mus

Snart kommer multiberøringsmusen Touch Mouse, nyvinningen Microsoft lover skal gjøre det virkelig moro å bruke en Windows-pc.

Microsoft benytter anledningen på CES-messen i Las Vegas til vise frem resultatet av samarbeidet mellom Microsoft Research og Applied Sciences Group, nemlig den nye Microsoft Touch Mouse.

Touch Mouse er en ny multiberøringsmus skreddersydd for Windows 7 som ifølge Microsofts skrytemelding på en enklere og mer intuitiv måte skal gjøre det morsommere enn noen gang å bruke den Windows 7-baserte pc-en.

Forskningssamarbeid

Microsoft Touch Mouse er et direkte resultat av forskningsprosjektet Mouse 2.0 som er gjennomført av Microsoft Research og Applied Sciences Group. Musen kombinerer det tradisjonelle med ny funksjonalitet som forenkler bruken av operativsystemet Windows 7. Mark Relph, ansvarlig for Windows Developer og Ecosystem Team i Microsoft, sier nyvinningen gjør det enklere og morsommere å samhandle med pc-en.

- Vi har jobbet tett med gjengen i Microsoft Hardware for å utvikle flertrykksfunksjonaliteten som gjør Windows 7 morsommere og mer intuitivt å bruke.

Nye tilleggsfunksjoner

Den nye musen får, i tillegg til de velkjente funksjonene, muligheter til å legge til funksjoner som er tilgjengelig via enkle fingerbevegelser. Et eksempel på dette er opprettelse av snarveier til nyttige applikasjoner og dokumenter. Microsoft lover videre at du med én finger kan kunne administrere dokumenter og sider, mens du med tommelen enkelt blar deg frem og tilbake mellom sidene i nettleseren.

Videre skal du for eksempel kunne administrere vinduer gjennom maksimering, minimering og gjenoppretting - alt ved hjelp av to fingre.

Touch Mouse er utstyrt med Blue Track-teknologien som i praksis betyr at den kan benyttes på nesten alle typer underlag. I tillegg følger det med en Nano-mottaker som er så liten at den kan bli stående i pc-en uten å være i veien.

Den nye musen vil få en anslått pris på 699 kroner, og vil være tilgjengelig i butikken fra juni.