Microsoft lover snarlig IE-lapp

Microsoft lover snarlig IE-lapp

Det mye omtalte IE-hullet blir tettet så fort som mulig, lover Microsoft.

Hacker-angrepene mot Google, som det spekuleres i kan komme fra kinesiske myndigheter, kan få store konsekvenser. Google truer med å trekke seg ut av landet, og kinesiske surfere sørger.

I hjertet av dette angrepet ligger et hull i Internet Explorer, som hittil har vært ulappet. Tyske og franske myndigheter har gått ut og advart sine borgere mot å bruke nettleseren.

Microsoft sier nå at de vil gi en oppdatering til nettleseren, utenfor deres vanlige lapperytme. Det blir bare gjort ved svært alvorlige svakheter som må rettes opp i så raskt som mulig.

Usikker dato

- Vi ser enkelte og målrettede angrep som utnytter hullet, skriver George Stathakopoulos i Microsoft Security Response Center på deres blogg.

- Med tanke på den store oppmerksomheten hullet har fått, forvirringen rundt hva kunder kan gjøre for å sikre seg og trussellandskapet, vil vi gi ut en oppdatering utenfor den vanlige rytmen.

Når oppdateringen kommer en ennå usikkert. I mellomtiden oppfordrer Microsoft sine kunder om å oppdatere til IE8, samt se på deres sikkerhetsanbefalinger angående hullet.

Uungåelig skritt

Stathakopoulos skriver også at det ikke var med lett hjerte de valgte å bryte rytmen, men at det virket som en riktig avgjørelse i den aktuelle situasjonen. Angrepskoden er som kjent sluppet ut i det fri.

Andrew Storms i Ncircle mener det var uunngåelig at det kom en slik oppdatering.

- Når man ser på den endeløse oppmerksomheten, var det ikke til å komme bort fra at man måtte gi ut en oppdatering før den planlagte februar-oppdateringen, sier han til vår nyhetstjeneste.