Microsoft og MCI finner summetonen

Den amerikanske teleoperatøren MCI har inngått samarbeid med Microsoft for at flere skal bruke pc-en som telefon.
På Networld+Interop (N+I) i Las Vegas denne uka lanserer MCI en web-konferansetjeneste basert på Microsoft Office Live Meeting.

-- Vårt felles tilbud om web-konferanse er bare starten. Til slutt vil vi telefoni bli fullstendig integrert i pc-en, komplett med lyd og video-muligheter, sa MCIs toppsjef Michael Capellas på N+I.

Capellas bør vite hva han snakker om. Som tidligere toppsjef i Compaq har han som få andre sjefer i telekom-bransjen innsikt i konvergensen mellom it og tele.

Å bruke pc-en som telefon er langt fra nytt. Såkalte soft phones, altså programvare som gjør det mulig å bruke pc-en som telefon, finnes i mange varianter. Det nye er at en stor teleoperatør går tungt ut og sier at "pc-en blir telefon".

-- Ip-konvergens er som en and. Det er mange bein under overflaten som du ikke ser. Men fordi alt er ip-basert trenger vi ikke å endre nettverkstopologien, sa Capellas.

Dersom pc-en virkelig blir framtidens kontortelefon, vil det skape store utfordringer for Ericsson, Alcatel, Nortel og andre store leverandører av hussentraler og telefoner. Flere av dem er allerede i samtaler med Microsoft.

-- Dette er ikke en trussel. Mine kunder krever tettere integrasjon med Microsoft på kontorpulten. Vi har disse diskusjonene, med Microsoft, om hvordan vi skal arbeide sammen, sa Malcolm Collins, sjef for Nortels aktiviteter mot store bedrifter, på Networld+Interop.